Wikipedia

Rezultatele căutării

marți, 24 martie 2020

OLIMPISM: COSR confirmă că Japonia cere amânarea JO de la Tokyo

Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) a postat pe contul oficial de Facebook un mesaj prin care se confirmă informația.
Iată textul integral:
Premierul Japoniei, Shinzo Abe i-a propus președintelui CIO amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, 24 iulie - 9 august 2020! În această dimineață a avut loc o convorbire telefonică de urgență la care au participat Thomas Bach - președintele Comitetului Internațional Olimpic, Shinzo Abe - premierul Japoniei, Yuriko Koike - guvernatorul Tokyo și Yoshiro Mori - președintele Comitetului de Organizare Tokyo 2020. "I-am cerut președintelui Bach să ia în considerare amânarea cu un an a competiției olimpice pentru ca sportivii să poată concura în cele mai bune condiții, pentru a avea Jocuri sigure și pentru ei și pentru spectatori. Președintele Bach a spus că e 100 % de acord!”, a precizat premierul Abe la televiziunea națională japoneză.
Guvernatorul Yuriko Koike a declarat reporterilor că s-a convenit ca Jocurile să se desfășoare în vara lui 2021și vor fi branduite tot cu "Tokyo 2020”.
În istoria olimpică modernă, de 124 de ani, este pentru prima dată când o ediție a Jocurilor Olimpice poate fi amânată. De 3 ori au fost anulate Jocurile din cauza războiului, 1916, 1940 și 1944. Războiul rece a dus la boicotarea edițiilor din 1980 și 1984.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...