Wikipedia

Rezultatele căutării

marți, 24 martie 2020

OLIMPISM: Flacăra Olimpică va rămâne în Japonia, ”ca o lumină la capătul tunelului”

Premierul Japoniei, Shnizo Abe, a propus ca Flacăra Olimpică, aprinsă în Grecia, la Olympia, în 12 martie, şi ajunsă în Japonia, o săptămână mai târziu, să rămână la Fukushima. Potrivit președintelui Comitetului Internațional Olimpic (CIO), Thomas Bach, ea va fi ”ca o lumină la capătul tunelului”.
Președinte al Comitetului de Organizare a JO de la Tokyo, Yoshiro Mori a declarat după anunțul amânării competiției în 2021: ”Noi am căzut de acord cu CIO asupra faptului că anularea Jocurilor nu reprezintă o opțiune. A garanta siguranța, securitatea sportivilor și vizitatorilor a fost lucrul cel mai important. Situația actuală din lume s-a agravat. Este deci imposibil să ținem Jocurile așa cum prevedeam, începând din 24 iulie, nici mai târziu anul acesta. Am decis să le amânăm. Prim-ministrul japonez Shinzo Abe a propus să lăsăm Flacăra la Fukushima. Am discutat în timpul reuniunii noastre și am decis să urmăm această sugestie. Ștafeta Flăcării Olimpice nu va debuta în 26 martie așa cum era prevăzut inițial. Am reflectat la modul în care să girăm situația. Știm că asta va cauza numeroase inconveniente prefecturilor și regiunilor care sunt implicate în pregătirea acestui eveniment. Sperăm ca ele să înțeleagă decizia noastră. Un nou plan privind ștafeta Flăcării Olimpice va fi discutat. Sperăm să reușim a pregăti acest eveniment cu ajutorul și sprijinul a numeroase persoane”. Președinte al CIO, Thomas Bach a comentat situația legată de păstrarea Flăcării Olimpice în Japonia, la Fukushima: "Va fi un simbol al angajamentului şi al speranţei. Această flacără olimpică va fi lumina de la capătul tunelului (...), o sărbătoare a umanităţii pentru că a depăşit această criză fără precedent a coronavirusului".
Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat, astăzi, amânarea pentru un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, prevăzute în această vară (24 iulie - 9 august), din cauza pandemiei de coronavirus. De la înfiinţarea jocurilor moderne, în 1896, este pentru prima oară când acestea sunt amânate pe timp de pace. Competiţia a mai fost anulată de trei ori în timpul celor două războaie mondiale (1916, 1940 şi 1944).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...