Wikipedia

Rezultatele căutării

marți, 24 martie 2020

OLIMPISM: JO de la Tokyo au fost amânate pentru 2021

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a anunțat reprogramarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo pentru vara anului 2021. În ultimele zile, tot mai multe federații sportive și comitete olimpice naționale au anunțat că vor boicota competiția dacă se va disputa la datele stabilite inițial (24 iulie - 9 august).
Urmează ca decizia să fie validată de Comitetul Executiv al CIO, însă este vorba practic despre o simplă formalitate. ”În circumstanțele actuale, pe baza informațiilor furnizate de Organizația Mondială a Sănătății, președintele CIO și premierul Japoniei au ajuns la concluzia ca Jocurile Olimpice de la Tokyo să  fie reprogramată la o altă dată, cel mai târziu în vara lui 2021, punând pe primul plan sănătatea sportivilor și a tuturor persoanelor implicate în organiare și a comunității internaționale”.
Prin amânarea ediției de la Tokyo, de anul acesta, s-a înregistrat o premieră istorică. Astfel, este pentru întâia oară când Jocurile Olimpice de vară sunt amânate pe timp de pace. În întreaga istorie, au mai fost anulate edițiile din 1916, 1940 și 1944, însă pentru că au fost programate în perioada celor două războaie mondiale.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...