Wikipedia

Rezultatele căutării

marți, 24 martie 2020

OLIMPISM: Dick Pound spune că s-a decis deja amânarea JO de la Tokyo

Chestionat pe tema amânării Jocurilor Olimpice de la Tokyo, Dick Pound, fost preşedinte al Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA), ex-vicepreşedinte al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) şi membru influent al acestui for, a afirmat că aceasta a fost deja decisă.
Oficialul a declarat pentru cotidianul ” USA Today”: "În baza informaţiilor pe care le am, amânarea a fost decisă deja. Parametrii pentru viitor nu au fost determinaţi, dar Jocurile nu vor începe la 24 iulie, din câte ştiu eu", a spus canadianul, care a adăugat: "Totul se va face în etape. Vom amâna şi vom începe să examinăm toate ramificaţile mişcării, care sunt imense", a subliniat Pound.
Duminică seară, după o reuniune ținută la Lausanne, CIO a anunţat că va hotărî în cel mult patru săptămâni dacă va amâna JO de la Tokyo, în contextul pandemiei de coronavirus. Atunci, preşedintele CIO, Thomas Bach, a subliniat faptul că se analizează diferite “scenarii” pentru Jocurile Olimpice, inclusiv pe cel al amânării competiţiei. „Împreună cu toţi cei implicaţi, am început discuţii detaliate pentru a completa evaluarea noastră cu privire la evoluţia rapidă a situaţiei sanitare în întreaga lume şi impactul acesteia asupra Jocurilor Olimpice, inclusiv un scenariu de amânare. Muncim din greu şi suntem încrezători că discuţiile vor fi finalizate în următoarele patru săptămâni”.
Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo sunt programate a se desfășura între 24 iulie și 9 august. Iar dacă varianta desfășurării lor fără  spectatori este exclusă, se discută despre amânarea la toamnă, în 2021 sau 2022 a competiției.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...