Wikipedia

Rezultatele căutării

luni, 30 martie 2020

OLIMPISM: Jocurile Olimpice de anul viitor vor fi tot JO 2020

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat, astăzi, că Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor disputa între 23 iulie și 8 august 2021. Cu toate că au fost amânate pentru anul viitor, din cauza pandemiei de Covid-19, acestea vor fi cunoscute tot ca JO 2020. Forul mondial a precizat şi datele de desfăşurare pentru Jocurile Paralimpice, care se vor desfășura între 24 august şi 5 septembrie 2021.
Desfășurarea celor două competiții nu este ocolită de probleme organizatorice. Anul viitor sunt programate două campionate mondiale, la atletism şi nataţie, sporturi de bază din programul JO. Prima întrecere urma a se disputa între 6 şi 16 august, la Eugene, în SUA, iar cealaltă între 16 iulie şi 1 august, la Fukuoka, în Japonia. Cum Jocurile Olimpice au fost reprogramate între 23 iulie și 8 august, aceste două competiţii majore vor trebui reprogramate.
Comitetul Internaţional Olimpic a anunţat, la 24 martie, amânarea pentru un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, prevăzute în perioada 24 iulie - 9 august, din cauza pandemiei de coronavirus. De la înfiinţarea jocurilor moderne, în 1896, este pentru prima oară când acestea sunt amânate pe timp de pace. Competiţia a mai fost anulată de trei ori în timpul celor două războaie mondiale, în 1916, 1940 şi 1944.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...