Wikipedia

Rezultatele căutării

luni, 23 martie 2020

BASCHET: Haos în liga de baschet din Japonia

Cu doar 1.101 de cazuri de persoane infectate cu Covid-19 (41 de morți) la o populație de peste 126 de milioane, Japonia este una dintre țările care au gestionat cel mai bine criza. Acesta este și motivul pentru care unele federații sportive de acolo se gândesc deja să reia competițiile sportive. Iar unele au și făcut-o. Cum e cazul ligii de baschet (B.League), care a reluat întrecerea în weekend.   
Că ideea n-a fost, însă, deloc bună o dovedește faptul că la nicio săptămână de la reluare s-a hotărât din nou întreruperea disputelor. Cel puțin până la 1 aprilie. Potrivit site-ului lequipe.fr,  care citează ”Japan Times”, haosul a dominat meciurile din week-end, toate disputate cu ușile închise... Unii jucători, americani în special, au refuzat să joace. Alții au plecat acasă. Iar un meci a fost anulat fiindcă trei baschetbaliști ce urmau să participe la el aveau febră!  
Graba de a relua competiția a fost criticată, de altfel, și de către unii  antrenori și jucători. Atsushi Ono, principal la Chiba Jets Funabashi, a spus că liga trebuie să țină cont de sentimentele jucătorilor. Iar Jeff Ayres (32 ans), fost jucător în NBA, la  Indiana Pacers și San Antonio Spurs, a spus că a părăsit Japonia pentru a fi alături de soția sa, care este însărcinată. ”Liga n-a făcut nimic pentru ca noi să nu ne îmbolnăvim. N-a fost adoptată nicio procedură. Echipa mea (n.r. - Shiga Lakestar) nu a luat măsurile recomandate. (...) Liga a pus presiune pe jucători pentru ca ei să joace din cauza sponsorilor”, a declarat baschetbalistul pentru ESPN. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...