Wikipedia

Rezultatele căutării

marți, 31 martie 2020

FOTBAL: FRR dorește ca UEFA să prelungească data limită de încheiere a competițiilor interne

Uniunea Europeană de Fotbal Asociație (UEFA) va organiza o videoconferință, cu reprezentanții celor 55 de federaţii naţionale afiliate, mâine, 1 aprilie, începând cu ora 13.00. În cadrul acesteia, forul de la București va propune ca termenul limită pentru încheierea competițiilor interne să fie prelungit pentru 30 iunie.    
În țara noastră, se preconizează reluarea competiţiilor fotbalistice din 16 mai 2020, firește, dacă efectele pandemiei de Covid-19 se vor diminua. Pe de altă parte, se estimează că în unele țări vest-europene precum Italia și Spania s-a atins deja vârful, în timp ce în partea estică a continentului acesta ar putea surveni la mijlocul sau a finalul lunii aprilie.
Pe lângă această propunere către UEFA, Federaţia Română de Fotbal a solicitat forului mondial, FIFA, modificarea perioadei de transferuri din vară, astfel încât un jucător să poate fi transferat doar după finalizarea sezonului competiţional. În aceste condiţii, integritatea competiţiei nu ar avea de suferit. Totodată, pentru a încuraja circulaţia sumelor de bani în fotbal, s-a propus ca termenul limită de 7 septembrie, aşa cum este el stabilit astăzi, să fie extins până aproape de finalul anului. În caz contrar, s-ar înregistra foarte puţine transferuri, atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional, ca urmare a faptului că piaţa de transferuri se contractă pe termen scurt, iar cluburile vor avea mai puţine lichidităţi în prima parte a sezonului competiţional, anunţă frf.ro.
Pe ordinea de zi a videoconferinţei UEFA de mâine se află mai multe chestiuni stringente precum meciurile echipelor naţionale programate în iunie, situația competiţiile europene intercluburi și posibilităţile de a le încheia pe cele din actualul sezon (impactul asupra celor din sezonul viitor), situaţia contractuală a fotbaliştilor şi perioadele de transfer, licenţa UEFA şi Fair-Play-ul financiar, preliminariile Euro feminin, preliminariile Campionatului European U21 și situaţia competiţiilor selecţionatelor de juniori, masculin şi feminin, U17 şi U19, precum şi turneele internaţionale de dezvoltare U16.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...