Wikipedia

Rezultatele căutării

luni, 23 martie 2020

OLIMPISM: Norvegia şi Marea Britanie s-au alăturat țărilor care vor amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo

Oficialitățile olimpice din Norvegia şi Marea Britanie au anunţat că sunt pregătite să boicoteze Jocurile Olimpice de la Tokyo dacă această competiţie va avea loc la data prevăzută. Un demers asemănător făcuse Canada, în timp ce australienii au precizat că sportivii de acolo se vor pregăti pentru o ediție care va avea loc în 2021.
Un anunț categoric a dat forul olimpic de la Oslo: "Cum Comitetul Olimpic Internaţional nu a luat nicio decizie, noi am decis să nu ne prezentăm". Apoi, britanicii au reacționat și ei. "Dacă virusul se va propaga aşa cum prevede Guvernul, nu vom fi în posibilitatea de a trimite o echipă la JO", a declarat preşedintele Comitetului Olimpic Britanic, Hugh Robertson.
În ultimele zile, tot mai multe federații sportive naționale, dar și cunoscuți sportivi au pledat pentru amânarea Jocurilor Olimpice, care sunt programate între 24 iulie și 9 august. 
Pus sub presiune, Comitetul Internaţional Olimpic a anunţat că va decide în cel mult patru săptămâni dacă va amâna JO de la Tokyo, în contextul problemelor cauzate de pandemia de coronavirus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...