Wikipedia

Rezultatele căutării

marți, 31 martie 2020

FOTBAL: Jérôme Boateng a comis un accident pe o autostradă de lângă Munchen

Component al echipei  de fotbal Bayern Munchen, campioana Germaniei, Jérome Boateng a fost implicat, astăzi, într-un accident rutier. Jucătorul de 31 de ani ar fi pierdut control autovehicului, lovindu-se de un parapet de siguranţă, potrivit raportului poliţiei.
Accidentul s-a produs pe o autostradă din apropiere de Munchen. Iar Boateng, care mergea să-şi vadă fiul, nu a fost rănit. Automobilul pe care îl conducea a fost avariat destul de serios, paguba fiind estimată la 25.000 de euro, potrivit lequipe.fr. 

FOTBAL: Echipa slovacă MSK Zilina a intrat în lichidare

De șapte ori câștigătoare a titlului de campioană în Slovacia, echipa de fotbal MSK Zilina a intrat în proces de lichidare. Confruntat cu mari probleme financiare din cauza pandemiei de Covid-19, clubul nu mai poate fi susținut de proprietarii săi.
Situația s-a agravat după ce conducerea n-a reușit să ajungă la un acord cu jucătorii pentru a se reduce salariile acestora. Jucătorii au preferat să aștepte o negociere colectivă purtată de sindicatul fotbaliștilor slovaci și cluburile de fotbal din această țară. 
MSK Zilina a acuzat lipsa de înțelegere a jucătorilor săi și a preferat plasarea în lichidare pentru a îi salva pe ceilalți salariați. În cazul în care campionatul ca fi reluat gruparea va apela la fotbaliști tineri, din centrul de formare. Și aceasta fiindcă profesioniștii își vor rezilia contractele în 1 aprilie. 

FOTBAL: Newcastle trimite angajații în șomaj, Tottenham diminuează salariile

Întreruperea campionatului din Premier League a afectat cluburile de acolo. Astfel, Newcastle a devenit prima grupare din elita fotbalului englez care a comunicat, luni, trimiterea în şomaj tehnic a angajaţilor... După numai o zi, astăzi, Tottenham a anunţat diminuarea salariilor angajaţilor cu 20 la sută. Totul în contextul pandemiei de Covid-19.
Newcastle United a precizat, totodată, că trimiterea în şomaj tehnic a angajaţilor nu îi vizează și pe jucătorii primei echipe, informează lequipe.fr. Lee Charnley, directorul executiv al clubului, a afirmat, într-un e-mail transmis personalului, că a fost nevoit să ia această decizie pentru a proteja viitorul clubului, în condiţiile în care activitatea sportivă este suspendată din cauza pandemiei de coronavirus.
Pe de altă parte, gruparea aflată pe locul 13 din prima ligă engleză continuă negocierile cu un fond de investiţii din Arabia saudită pentru preluarea echipei. Este vorba despre Public Investment Fund (PIF), legat de prinţul moştenitor Mohammed Ben Salmane, care a transmis o ofertă de 340 milioane de lire sterline (382 milioane de euro) pentru preluarea unei cote de 80 la sută din acţiunile clubului deţinute de Mike Ashley, refuzată deoacamdată de omul de afaceri britanic. 
Tot astăzi, clubul Tottenham a anunţat diminuarea salariilor angajaţilor cu 20 la sută. Decizia, valabilă pentru lunile aprilie şi mai, nu-i vizează încă pe fotbaliștii primei echipe, cea care a disputat finala ediției 2019 a Ligii Campionilor.
Cu 550 de angajaţi, clubul londonez a anunţat că va folosi măsurile economice ale guvernului britanic luate pentru a atenua efectele pandemiei de Covid-19, respectiv pentru a proteja slujbele personalului său. "Putem noi să fim al optulea club din lume în ceea ce priveşte veniturile, conform unei analize Deloitte, dar toate datele istorice sunt complet irelevante, pentru că virusul nu are graniţe", a declarat Daniel Levy, preşedintele clubului londonez. Cu un salariu anual de șapte milioane de de lire sterline pe an, și acesta va avea veniturile tăiate, la fel ca toţi ceilalţi angajaţi.

BASCHET: Documentarul despre Michael Jordan va fi prezentat în aprilie

Amatorii de baschet din lumea întreagă au un motiv de bucurie. Netflix a confirmat astăzi că documentarul despre Michael Jordan va putea fi urmărit de luna viitoare. Mai exact, din 20 aprilie, și nu din luna iunie așa cum se anunțase inițial.
Intitulat ”The Last Dance” (Ultimul dans), documentarul are circa zece ore. Ceea ce va face ca el să fie difuzat în zece episoade, fiecare de circa 60 de minute. Realizat în colaborare cu ESPN, filmul se referă la ultimul campionat disputat de Michael Jordan sub culorile lui Chicago Bulls (1997/1998), unul care i-a adus legendarului baschetbalist al 6-lea titlu NBA după o finală cu Utah. 
Cunoscut și sub inițialele MJ, dar mai ales sub supranumele ”Air Jordan”, Michael Jordan s-a născut în 17 februarie 1963, la Brooklyn - New York. Potrivit BBC, a fost cel mai mare jucător de baschet din toate timpurile. A evoluat în NBA între 1984 și 2003, evoluând pentru Chicago Bulls (1984-1998) și Washington Wizards (2001-2003), retrăgându-se termporar în 1993 și 1998. A fost component al echipei SUA care a participat la Jocurile Olimpice din 1984 și 1992, la care a cucerit de fiecare dată medalia de aur. De asemenea, în 1983, a câștigat Jocurile Paramericane, la Caracas.

TENIS: Simona Halep a postat un nou filmuleț cu mesajul ”Stați acasă!”

Ocupantă a locului 2 în clasamentul WTA, Simona Halep a postat un filmuleţ pe reţelele de socializare în care arată că şi-a înrămat racheta de la Wimbledon, alături de o poză cu trofeul. 
Totodată, constănțeanca a transmis un mesaj fanilor: "Ce faceţi pentru a rămâne pozitivi în această perioadă? Iată ce am făcut eu pentru a-mi lumina zilele petrecute acasă. Eu sunt acasă, în fiecare zi, de fapt, non-stop. Acum câteva zile m-am gândit, şi am decis, să înrămez şi să pun pe perete racheta cu care am jucat la Wimbledon în 2019, iar alături este poza cu trofeul. Am decis să le înrămez pentru a avea o amintire frumoasă. Sper că v-au plăcut. Aveţi grijă, staţi acasă şi fiţi pozitivi. Totul va fi bine!”, a scris Simona Halep pe reţelele de socializare.

TENIS: Baza de la Flushing Meadows va fi transformată în spital cu 350 de paturi

Circuitul mondial de tenis, atât la masculin (ATP), cât și la feminin (WTA), a fost întrerupt, iar numeroase turnee au fost amânate sau chiar anulate. În acest context al pandemiei de Covid-19, americanii au anunțat că o parte a bazei de la Flushing Meadows va deveni spital de campanie, cu 350 de paturi.
SUA ocupă în acest moment locul 1 în lume după numărul persoanelor infectate (164.435), iar în statul New York s-au consemnat 67.325 de persoane infectate şi 1.342 de decese. Tocmai de aceea cei care administrează ”Billie Jean King National Tennis Center” au luat această decizie. "Suntem aici să ajutăm. Nu încape nicio discuţie. New York este casa noastră. Suntem cu toţii împlicaţi în asta, împreună", a declarat un purtător de cuvânt al federaţiei americane, USTA, proprietara bazei. 
Lucrările de transformare a complexului de tenis în spital vor începe astăzi.

FOTBAL: FRF a anunțat că a redus salariile angajaților cu 20%

Pandemia de Covid-19 a întrerupt sau chiar anulat majoritatea competițiilor sportive din Europa. Acesta este motivul pentru care tot mai multe cluburi, dar și federații naționale anunță reduceri salariale și chiar trimiterea angajaților în șomaj. Ultima care a transmis un mesaj asemănător este Federaţia Română de Fotbal, care va diminua cu 20%, începând cu luna aprilie, toate salariile angajaţilor săi, inclusiv din zona tehnică.
Federaţia Română de Fotbal a precizat, într-un comunicat semnat de  Răzvan Burleanu, preşedintele Răzvan Burleanu, că e important ca în aceste momente să ofere o dovadă de unitate, solidaritate şi înţelegere: "Traversăm o perioadă foarte grea. Nimeni nu ştie în acest moment când vom reveni la normal, însă, ceea ce ştiu este că împreună trebuie să ne luptăm pentru viitorul nostru. După consultările pe care le-am avut cu echipa de management a Federaţiei Române de Fotbal, am luat decizia să reducem pentru toţi angajaţii FRF salariile cu 20 la sută. Această modificare va afecta veniturile fiecăruia, dar sunt momente dificile în care trebuie să rămânem solidari pentru că avem această datorie faţă de noi înşine şi colegii noştri, faţă de membrii afiliaţi şi parteneri, faţă de suporteri şi, în primul rând, faţă de viitorul fotbalului românesc". 
Totodată, se subliniază că FRF ”este în contact permanent cu autorităţile naţionale, precum şi cu forurile fotbalistice internaţionale, şi e pregătită să ia în continuare cele mai potrivite decizii în beneficiul fotbalului românesc. Obiectivele rămân aceleaşi: siguranţa şi sănătatea tututor celor implicaţi în fenomenul fotbalistic, sustenabilitatea financiară a cluburilor şi producerea celui mai mic nivel de nedreptate pentru jucători şi cluburile de fotbal” și că ”va fi pregătită la reluarea competițiilor să continue dezvoltarea fotbalului românesc, împreună cu membrii afiliați și cu partenerii săi!”.

HANDBAL: Cristina Neagu donează către Crucea Roşie Română banii rezultați din vânzarea tricourilor CN8

Desemnată în patru rânduri cea mai valoroasă handbalistă din lume, Cristina Neagu se implică și ea în lupta pentru combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. Căpitanul echipei României a anunțat că va dona fondurile provenite din vânzarea tricourilor CN8, care au fost reduse la preţ, către Crucea Roşie Română. 
Într-o postare făcută pe Facebook, jucătoarea de la CSM București scrie: "Trecem printr-o perioadă plină de incertitudini şi cred că fiecare dintre noi se străduieşte să dea o mână de ajutor. Am luat decizia ca tricourile galbene din colecţia personală CN8 să fie reduse la preţul special de 70 de lei, iar toate veniturile din vânzarea lor vor fi donate către Crucea Rosie Romana, pentru achiziţionarea de materiale necesare în spitale în această perioadă. Mulţumesc echipei mele Sports-HUB pentru susţinerea şi implementarea acestei iniţiative", a afirmat Neagu.
De asemenea, Sports Hub, care se ocupă de vânzarea obiectelor promoţionale marca Cristina Neagu, și-a anunțat susținerea: "Suntem alături de Cristina Neagu şi vrem să contribuim la eforturile celor de la Crucea Roşie Română. Tricourile galbene CN8 sunt din acest moment reduse la 70 de lei, iar sumele încasate din vânzarea lor vor fi donate pentru achiziţionarea de materiale necesare în spitale în aceasta perioadă".
Tricoul galben, culoarea echipei naţionale, are următoarele specificaţii: 100% bumbac organic, cu croială Relaxed Fit, este în CN8 Heartbeat Collection 018, are imprimată grafica-semnătură Cristina Neagu, dedicată evoluţiei ei în echipa naţională a României de handbal, precum şi silueta sportivei. În mod normal, acest tricou original CN8 costă 130 de lei. Acum, el poate fi achiziționat cu 70 de lei.

TENIS: Roger Federer s-a antrenat în Elveția, pe ninsoare

Jucătorul elveţian de tenis Roger Federer şi-a reluat antrenamentele acasă, în Elveția. Acesta a suferit o intervenţie chirurgicală la genunchiul drept, în 3 februarie, și intenționa să revină în circuitul mondial după Roland Garros.
Aflat pe locul 4 ATP, Federer a postat un filmuleț în care apare lovind mingea de tenis la un perete. Și o face deși vremea nu e deloc prielnică. Mai exact, elvețianul face mișcare pe ninsoare. ”Mă asigur că îmi amintesc cum să lovesc”, a comentat elvețianul. Iar postarea sa a fost vizionată de aproape 4 milioane de oameni în mai puțin de 24 de ore! 
Finalist la Wimbledon, anul trecut, Roger Federer plănuia să revină pe teren în sezonul de iarbă. Acum, însă, se prevede că turneul londonez va fi amânat sau chiar anulat.

FOTBAL: FRR dorește ca UEFA să prelungească data limită de încheiere a competițiilor interne

Uniunea Europeană de Fotbal Asociație (UEFA) va organiza o videoconferință, cu reprezentanții celor 55 de federaţii naţionale afiliate, mâine, 1 aprilie, începând cu ora 13.00. În cadrul acesteia, forul de la București va propune ca termenul limită pentru încheierea competițiilor interne să fie prelungit pentru 30 iunie.    
În țara noastră, se preconizează reluarea competiţiilor fotbalistice din 16 mai 2020, firește, dacă efectele pandemiei de Covid-19 se vor diminua. Pe de altă parte, se estimează că în unele țări vest-europene precum Italia și Spania s-a atins deja vârful, în timp ce în partea estică a continentului acesta ar putea surveni la mijlocul sau a finalul lunii aprilie.
Pe lângă această propunere către UEFA, Federaţia Română de Fotbal a solicitat forului mondial, FIFA, modificarea perioadei de transferuri din vară, astfel încât un jucător să poate fi transferat doar după finalizarea sezonului competiţional. În aceste condiţii, integritatea competiţiei nu ar avea de suferit. Totodată, pentru a încuraja circulaţia sumelor de bani în fotbal, s-a propus ca termenul limită de 7 septembrie, aşa cum este el stabilit astăzi, să fie extins până aproape de finalul anului. În caz contrar, s-ar înregistra foarte puţine transferuri, atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional, ca urmare a faptului că piaţa de transferuri se contractă pe termen scurt, iar cluburile vor avea mai puţine lichidităţi în prima parte a sezonului competiţional, anunţă frf.ro.
Pe ordinea de zi a videoconferinţei UEFA de mâine se află mai multe chestiuni stringente precum meciurile echipelor naţionale programate în iunie, situația competiţiile europene intercluburi și posibilităţile de a le încheia pe cele din actualul sezon (impactul asupra celor din sezonul viitor), situaţia contractuală a fotbaliştilor şi perioadele de transfer, licenţa UEFA şi Fair-Play-ul financiar, preliminariile Euro feminin, preliminariile Campionatului European U21 și situaţia competiţiilor selecţionatelor de juniori, masculin şi feminin, U17 şi U19, precum şi turneele internaţionale de dezvoltare U16.

FOTBAL: Fatih Terim s-a însănătoșit și a fost externat

Antrenor al echipei de fotbal Galatasaray Istanbul, Fatih Terim (66 de ani) a fost externat. Cu toate că a fost testat din nou pozitiv cu virusul Covid-19, potrivit lequipe.fr, tehnicianul a fost trimis acasă.
Medicii turci au ajuns la concluzia că starea de sănătate a omului de fotbal s-a ameliorat. "Deşi ultimul test a fost tot pozitiv, Terim îşi poate continua tratamentul acasă", a anunţat spitalul Spitalul Liv, potrivit agenţiei Anatolia.
Antrenorul echipei la care evoluează Florin Andone a anunţat, în 23 martie, că a fost testat pozitiv cu Covid-19. "Sunt pe mâini bune la spital. Nu vă îngrijoraţi", a fost mesajul transmis de Fatih Terim pe rețelele de socializare.
În afară de antrenorul echipei din Istanbul, alţi doi oficiali, vicepreşedinţii Yusuf Gunay şi Abdurrahim Albayrak, au fost testaţi pozitiv.
La ora redactării acestui text, în Turcia se consemnaseră 10.827 de cazuri de persoane infectate cu Covid-19, dintre acestea murind 168. 

RUGBY: Federația din Australia se așteaptă la pierderi de 67 milioane de euro

Într-o situație asemănătoare cu a USA Rugby se află și Rugby Australia. Forul de la antipozi a anunțat că la pierderile financiare înregistrate anul trecut se vor adăuga acelea provocate de întreruperea competițiilor din cauza pandemiei cu Covid-19. Situația se va agrava în contextul în care Super Rugby, competiția interprovincială din emisfera Sudică, a fost suspendată. Iar turneele de vară, în care Australia urma să înfrunte Irlanda și Fiji, au șanse mici să se mai desfășoare. Potrivit estimărilor, pierderea va fi de circa 120 de milioane de dolari australieni (circa 67 milioane de euro)...  
Pentru a stabiliza situația, Rugby Australia a luat măsuri dure. Astfel, potrivit lequipe.fr, 75% din personalul acestei federații a fost trims în șomaj între 1 aprilie și 30 iunie. ”Trebuie să luăm cele mai dure decizii pentru personalul nostru pasionat și care muncea dur... Vor fi în șomaj timp de trei luni pentru ca jocul să supraviețuiască acestei crize fără precedent”, a declarat Raelene Castle, directoarea executivă a Rugby Australia. De asemenea, conducătorii acestui for au acceptat o reducere salarială între 30 și 50%. 

RUGBY: Federația Americană este în faliment

Confruntată cu un deficit financiar, care a fost accentuat de întreruperea competiției interne din 20 martie, Federația Americană de Rugby a anunțat că este în încetare de plăți... Potrivit lequipe.fr, World Rugby a precizat că va ajuta financiar acest for pentru a-l menține pe linia de plutire. 
USA Rugby a întâmpinat dificultăți financiare încă din 2019, atunci când cheltuielile au depășit cifra prevăzută în buget. “Traversăm cea mai dificilă perioadă a organizației noastre. Niciuna dintre deciziile luate de noi nu a fost luată uşor”, a declarat Barbara O’Brien, preşedintele USA Rugby.
Aflată sub protecţia prevederilor Capitolului 11 din Legea americană a falimentului, forul american încearcă să îşi restructureze activitatea.  Există un plan de sprijin financiar aprobat de comitetul executiv al forului mondial, World Rugby. 
USA Rugby va continua să funcționeze cu o structură administrativă redusă. S-a precizat, totodată, că selecţionatele americane, masculină şi feminină, de rugby în XV şi în 7, vor continua să participe la competiţiile la care sunt înscrise, după pandemia cu Covid-19.

SCRIMĂ: Ana-Maria Popescu i-a provocat pe sportivii din Team România

Aflată acasă, în autoizolare, spadasina Ana-Maria Popescu și-a exprimat susținerea pentru colegii săi din sport obligați să se antreneze în condiții dificile, departe de săli sau stadioane. Sportiva a postat un filmulet în care apare făcând asalturi la un manechin improvizat de soțul ei, poloistul Pavel Popescu. ”Rămânem în casă, dar asta nu înseamnă că suntem în vacanţă”, a fost esența mesajului transmis de scrimeră. 
În apelul video postat pe pagina oficială de Facebook a Federaţiei Române de Scrimă și preluat de aceea a Comitetului Olimpic și Sportiv Român, campioana olimpică de la Rio de Janeiro spune: "Dragi eroi cu mască, mai mici sau mai mari, deşi traversăm o perioadă dificilă, suntem datori să ne antrenăm în continuare. Suntem datori să credem în visul nostru, să ne folosim de toată imaginaţia şi creativitatea pentru a ne adapta antrenamentele".
Participantă la etapa de Cupa Mondială de la Budapesta, unde mai mulţi sportivi asiatici au fost testaţi pozitiv cu Covid-19, stelista e convinsă că sportivii trebuie să se antreneze în continuare şi să creadă în visul lor: "Luptăm cu un inamic invizibil de această dată şi trebuie să ne adaptăm planul. Exact cum se întâmplă şi într-un asalt. De cele mai multe ori trebuie să te adaptezi în funcţie de ce face adversarul. Doar aşa putem să ieşim învingători din această luptă şi pregătiţi în momentul în care sălile de antrenament şi competiţiile vor fi reluate. Hai să muncim! Hai să nu ne dăm bătuţi. Să nu lăsăm garda jos. Ne antrenăm, muncim pentru visul nostru şi cel mai important lucru, să rămânem acasă. Aveţi grijă de voi şi spor la treabă", a adăugat ea.

TENIS: WTA vrea să mărească premiile în momentul reluării meciurilor

Pandemia de Covid-19 nu numai că a făcut numeroase victime în întreaga lume (789.805 cazuri de persoane infectate și 38.101 morți), însă a afectat serios și economia globală. Cu și sportul are de suferit, Asociația Jucătoarelor Profesioniste de Tenis (WTA) intenționează să aplice unele măsuri în momentul în care se vor relua meciurile. Una dintre acestea ar fi mărirea premiilor la turnee.
Într-un comunicat dat publicității se precizează: "WTA lucrează din plin cu organizatorii de turnee pentru a mări premiile la nivelul maxim posibil, când circuitul profesionist de tenis se va putea relua. Se ia în considerare o extindere a sezonului de 44 de săptămâni pentru a permite disputarea a mai multor turnee. Sperăm sincer să revenim pe teren cât mai curând posibil. Când sănătatea şi siguranţa jucătoarelor, fanilor şi staff-ului poate fi garantată, vom reveni în competiţie".
Cum turneele au fost anulate de la începutul lunii martie și până în iunie, numeroase jucătoarele se confruntă acum cu probleme financiare. 
"Dorim să fi fost o cale ca fiecare jucătoare, mai ales cele care au nevoie cel mai mult, să fi putut fi compensată la nivelul pe care îl aşteaptă, dar nevoile sunt atât de mari şi WTA, din nefericire, nu este într-o poziţie financiară să facă asta. Jucătoarele profesioniste de tenis sunt contractori independenţi şi nu angajaţi ai WTA. Ca urmare, retribuţia unei jucătoare este bazată pe competiţia de pe teren şi când turneele nu se ţin asta pune o pauză principalei surse de venit. WTA recunoaşte pe deplin provocările cu care se confruntă sportivii, precum şi cele similare cu care se confruntă milioane de oameni din lume, în această situaţie fără precedent", s-a mai precizat în comunicat.
Circuitul mondial se încheie, de regulă, în noiembrie, atunci când este programat Turneul Campioanelor. După 8 noiembrie mai sunt programate turnee din circuitul ITF (Federața Internațională de Tenis).

FOTBAL: Messi & Co. acceptă o reducere a salariilor cu 70%

În condițiile în care campionatul de fotbal al Spaniei este întrerupt din cauza pandemiei de Covid-19, componenții echipei FC Barcelona au acceptat reducerea salariilor cu 70 la sută. S-a confirmat astfel o informație apărută săptămâna trecută.
Inițial, s-a spus că reducerea salarială va fi de 50%. Vedetă a echipei catalane, Lionel Messi a precizat că el şi coechipierii săi au încercat să găsească cea mai bună soluţie pentru ei şi club. "Ne-a surprins că au existat oameni care au încercat să pună presiune pe noi pentru a face lucruri pe care mereu am spus că le vom face", a scris Messi pe Instagram, referindu-se la faptul că au apărut articole conform cărora jucătorii nu ar fi de acord cu o reducere a salariilor.
De asemenea, argentinianul a mai anunţat că jucătorii vor colabora pentru ca angajaţii clubului să poată fi plătiţi integral în această perioadă. FC Barcelona anunţase, joi, reducerea salariilor angajaţiilor, ca urmare a consecinţelor economice ale pandemiei de coronavirus. "Este vorba de reducerea zilei de lucru, impusă de circumstanţe şi de măsurile de protecţie, şi, în consecinţă, reducerea proporţională a retribuţiei prevăzute în contractele respective", a precizat clubul, într-un comunicat.

FOTBAL: Cristiano Ronaldo își îndeamnă fanii să rămână acasă

Vedetă a echipei de fotbal Juventus Torino, Cristiano Ronaldo (35 de ani) a postat un mesaj pe reţelele de socializare în care cere fanilor să stea acasă în contextul pandemiei de Covid-19.
Totodată fotbalistul portughez îi îndeamnă să sprijine personalul medical care luptă pentru salvarea de vieţi. "În aceste momente dificile pentru întreaga lume, să fim recunoscători pentru ceea ce contează - sănătatea noastră, familia noastră şi persoanele dragi. Staţi acasă şi haideţi să ajutăm personalul medical care luptă pentru salvarea vieţilor noastre", a scris Ronaldo, care a însoțit cuvintele sale cu o fotografie în care apare alături de trei dintre copiii săi: Eva, Mateo si Alana Martina.
Lusitanul a decis să facă acest apel după ce a fost văzut, alături de logodnica lui, Georgina, şi copiii lor ieșiți la plimbare prin Funchal. Ronaldo nu a încălcat, însă, vreo regulă, deoarece în Portugalia măsurile de izolare nu sunt atât de riguroase faţă de cele din Italia.
Fotbalistul se află în Portugalia din 10 martie, el venind pentru a fi alături de mama sa, care a suferit un atac vascular cerebral. Apoi, după ce câțiva jucători au fost testați pozitiv, tot lotul lui Juventus Torino a intrat în carantină.

luni, 30 martie 2020

ATLETISM: Campionatul Mondial din 2021 a fost amânat în 2022

La puțin timp după ce Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a anunţat că Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor disputa între 23 iulie și 8 august 2021, World Athletics a comunicat că ediția de anul viitor a Campionatului Mondial de atletism va fi reprogramată în 2022.
Decizia forului internațional a fost luată pentru a degaja calendarul sportiv internațional din 2021. Mondialele de atletism urmau a se disputa între 6 și 15 august 2021. Ceea ce n-ar mai fi fost posibil în contextul actual. 
În comunicatul Wordl Athletics se precizează: ”Susținem noile date pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2021, care lasă timp necesar sportivilor pentru a-și relua antrenamentele și competițiile. Vom lucra cu organizatorii Campionatului Mondial de atletism prevăzut la Oregon, la noile date din 2022”. 

RUGBY: Rugbystul Antonio Melinte (22 de ani) va fi înmormântat miercuri, 1 aprilie

Victimă a unui stop cardiac, ANTONIO MELINTE (22 de ani) va fi înmormântat miercuri, 1 aprilie. Trupul neînsuflețit al tânărului care a activat la Dinamo, ca pilier, a fost depus la capela cimitirului Tudor Vladimirescu de pe strada Antiaeriană din București. 
Pe pagina de Facebook a celui care a făcut parte și din lotul național de tineret U20, în 2017, sunt postate o mulțime de mesaje de condoleanțe. Unul dintre ele a fost scris de Cristi Ioniță, un om de rugby de la Grivița:
”Prima dată am vorbit cu el acum vreo patru ani, când abia apăruse în angrenajul naționalei de tineret. L-am remarcat la meciurile jucate de Dinamo 2 împotriva Griviței și l-am mai urmărit la câteva partide.
L-am admirat pentru puterea și onestitatea de pe teren. Nu era un magician, dar era tipul de jucător despre care poți spune că dacă ai avea 15 ca el pe teren sigur ai pune probleme oricui în România. Am mai discutat de vreo trei-patru ori, în special după despărțirea de Dinamo. Încercam să-l conving să ni se alăture nouă până își găsește altceva mai bun, pentru a nu ieși din circuit.
Pentru că un singur lucru urăsc mai mult decât momentele în care jucători buni trec pe la noi și pleacă în altă parte și anume momentele în care jucători buni se pierd pe drum. În decembrie 2018 mi-a spus că din ianuarie ar vrea să vină la noi, măcar pentru mișcare și pentru a se menține în formă. L-am crezut doar cu jumătate de inimă, pentru că am simțit din discuțiile cu el că ar exista o urmă de regret pentru o mutare la Liga a doua după ce a cochetat cu Dinamo și echipa națională de tineret.
Culmea, ultima dată am schimbat două-trei vorbe cu el la înmormântarea unui alt băiat din aceeași generație, știe foarte bine toată lumea despre cine este vorba, nu mai aduc aminte acum. Ieri, vestea dispariției lui m-a lăsat mască și fără explicații. Ba cred că există o explicație, singura explicație. Dumnezeu își face echipă de tineret și, după ce l-a luat pe Beche, lider pentru linia de treisferturi, avea nevoie și de un lider al pachetului de înaintare. RIP Antonio Melinte!”.

OLIMPISM: Jocurile Olimpice de anul viitor vor fi tot JO 2020

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat, astăzi, că Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor disputa între 23 iulie și 8 august 2021. Cu toate că au fost amânate pentru anul viitor, din cauza pandemiei de Covid-19, acestea vor fi cunoscute tot ca JO 2020. Forul mondial a precizat şi datele de desfăşurare pentru Jocurile Paralimpice, care se vor desfășura între 24 august şi 5 septembrie 2021.
Desfășurarea celor două competiții nu este ocolită de probleme organizatorice. Anul viitor sunt programate două campionate mondiale, la atletism şi nataţie, sporturi de bază din programul JO. Prima întrecere urma a se disputa între 6 şi 16 august, la Eugene, în SUA, iar cealaltă între 16 iulie şi 1 august, la Fukuoka, în Japonia. Cum Jocurile Olimpice au fost reprogramate între 23 iulie și 8 august, aceste două competiţii majore vor trebui reprogramate.
Comitetul Internaţional Olimpic a anunţat, la 24 martie, amânarea pentru un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, prevăzute în perioada 24 iulie - 9 august, din cauza pandemiei de coronavirus. De la înfiinţarea jocurilor moderne, în 1896, este pentru prima oară când acestea sunt amânate pe timp de pace. Competiţia a mai fost anulată de trei ori în timpul celor două războaie mondiale, în 1916, 1940 şi 1944.

OLIMPISM: Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura între 23 iulie și 8 august 2021

Amânate pentru anul viitor, în contextul pandemiei cu Covid-19, Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura între 23 iulie și 8 august 2021. 
Potrivit lequipe.fr, care citează Agenția de Presă Japoneză Kyodo News, Comitetul Internațional Olimpic (CIO) s-a consultat cu cele 33 de federații internaționale și ar fi optat pentru această perioadă. De altfel, este cam aceeași perioadă când urma a se desfășura anul acesta (24 iulie - 9 august). Astfel se evită a se da peste cap și mai mult programul competițional din acest an și din 2021.
În 24 martie, Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo. "Având în vedere circumstanţele actuale, pe baza informaţiilor OMS, ale preşedintelui CIO şi ale premierului Japoniei, JO urmează să fie reprogramate, dar nu mai devreme de vara anului 2021, pentru a păstra sănătatea sportivilor şi a tuturor celor implicaţi în JO şi ai comunităţii internaţionale", a anunţat CIO.

FOTBAL: Dramă în sportul românesc. Fostul portar Martin Tudor a murit la 43 de ani

Fost portar la FC Steaua și CFR Cluj, MARTIN TUDOR a decedat, astăzi, la vârsta de 43 de ani, răpus de un infarct... Anunțul a fost făcut de clubul CS Universitatea Craiova, pe Facebook.
În postarea respectivă se precizează: "Fostul nostru antrenor cu portarii Martin Tudor a decedat astăzi în urma unui infarct".
Născut la Avrig, Tudor a început să joace fotbal la Jiul Petroşani, debutând la 20 de ani într-un meci cu Petrolul Ploiești. A evoluat apoi la Olimpia Satu Mare (1997-1999), Steaua Bucureşti (1999-2005), CFR Cluj (2005-2007) şi Univeristatea Cluj (2007/2008). A adunat 184 de meciuri în prima ligă, câștigând două titluri de campion, ambele cu Steaua Bucureşti, în 2001 şi 2005.
După retragerea din activitate, Martin Tudor a îmbrăţişat cariera de antrenor de portari, lucrând la Steaua (2008-2010), Universitatea Craiova (2010/2011), FC Ittihad (2015-2017), Juventus Bucureşti (2017), Școlar Reșița (2017/2018) şi Sportul Snagov (2019/2020), dar şi la prima reprezentativă (2011).
Dispariția prematură a fostului potar este regretată de oamenii de sport din țara noastră.
"Odihneşte-te în pace, Martin Tudor! FC Voluntari regretă dispariţia, la vârsta de 43 de ani, a lui Martin Tudor, fost antrenor cu portarii la echipă noastră!".
"Clubul CFR 1907 Cluj îşi exprima regretul şi profunda tristeţe pentru trecerea în nefiinţă a fostului portar al echipei noastre, Martin Tudor. În vârstă de doar 43 de ani, fostul fotbalist s-a stins din viaţă în urma unui infarct miocardic. Martin Tudor a evoluat la CFR Cluj între 2005 şi 2007 şi a bifat 23 de partide în tricoul echipei noastre. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanţe familiei îndurerate!".
"O veste teribilă a lovit întreaga suflare fotbalistică din România. Fostul portart Martin Tudor a decedat azi, la doar 43 de ani. Născut pe 10 iunie 1976 la Avrig, Martin Tudor a evoluat de-a lungul carierei pentru Jiul Petroşani, Olimpia Satu Mare, Steaua Bucureşti, CFR Cluj şi Universitatea Cluj. Martin Tudor a adunat 184 de meciuri în prima ligă şi două titluri de campion, ambele cucerite cu Steaua Bucureşti în 2001 şi 2005. Pentru clubul din Ghencea, Martin Tudor a evoluat în perioada 1999-2005. Dumnezeu să-l odihnească în pace!", a scris CSA Steaua.
"Dumnezeu să te odihnească, Martin Tudor! FCSB îşi exprimă regretul la auzul veştilor şocante legate de dispariţia fostului portar Martin Tudor, la vârsta de 43 de ani. Acesta a îmbrăcat tricoul Stelei timp de şase sezoane, în care a câştigat două titluri de campion al României şi o Supercupă a României. Clubul nostru transmite condoleanţe familiei îndurerate. Dumnezeu să-l aibă în paza Sa!".
"Federaţia Română de Fotbal regretă dispariţia, la vârsta de 43 de ani, a lui Martin Tudor, fost antrenor cu portarii la echipa naţională a României. Martin Tudor a jucat de-a lungul carierei la Jiul Petroşani (1996/1997), Olimpia Satu Mare (1997-1999), Steaua Bucureşti (1999-2005), CFR Cluj (2005-2007) şi Universitatea Cluj (2007/2008). A adunat 184 de meciuri în prima ligă şi două titluri de campion, ambele cucerite cu Steaua Bucureşti, în 2001 şi 2005. Martin Tudor a încetat din viaţă luni, 30 martie. Sincere condoleanţe familiei şi celor apropiaţi!".
"Fostul portar al Universităţii Cluj în sezonul 2007-2008, Martin Tudor, s-a stins din viaţă la vârsta de 43 de ani. Dorim să le transmitem condoleanţe familiei şi celor apropiaţi!", au scris cei de la U Cluj.

RUGBY: Petru Bălan și Marius Tincu, nominalizați pentru XV-le străinilor ce au jucat în Franța

Pandemia de Covid-19 a întrerupt majoritatea competițiilor sportive din Europa, inclusiv pe cele de rugby. În acest context, sunt la modă și sondajele. Iar site-ul cotidianului francez ”L'Equipe” a încercat să afle, prin votul cititorilor, care a fost cel mai valoros XV al jucătorilor străini care au evoluat în campionatul de rugby  din Hexagon, în întreaga istorie. Printre cei 75 de rugbyști nominalizați s-au aflat pilierul stânga Petru Bălan și talonerul Marius Tincu.
La sondaj au participat peste 15.000 de cititori. Iar dacă Bălan a adunat 4% din voturi, Tincu a strâns 3%. Jucători de linia I, cei doi rugbyști au câștigat titlul de campion al Franței. S-a precizat că lista non-exhaustivă a fost alcătuită de jurnaliștii de rugby, dar și de către foști și actuali antrenori. 
Născut în Suceava, în 12 iulie 1976, Petru Bălan a evoluat pentru formația locală, iar în 2002 s-a transferat în Hexagon, la FC Grenoble. Cele mai bune rezultate le-a înregistrat cu Biarritz Olympique, pentru care a evoluat între 2003 și 2008. Cu aceasta, Bălan a devenit campion în 2005 și 2006, disputând finala Cupei Europei în 2006. A disputat 54 de meciuri pentru echipa României, marcând 8 eseuri. 
O carte de vizita la fel de impresionantă a strâns și Marius Tincu. Născut în Vânători, în 7 aprilie 1978, acesta s-a format ca jucător de rugby la ”U” Cluj. Ajuns în Franța la Rouen, a trecut pe la Pau (2002-2005), remarcându-se la Perpignan (2005-2012), formație cu care a cucerit titlul de campion în 2009. A evoluat de 49 de ori pentru echipa României, marcând 14 eseuri. 
În afara celor doi jucători, în Franța au mai evoluat, în timp, și alți mari rugbyști din țara noastră. Îi putem aminti pe Mihai Wusek, campion cu La Voulte în 1970, Radu Demian, victorios în Challenge Yves du Manoir cu Toulon, în 1970, Adrian Lungu, campion în Hexagon cu Castres, în 1993, Ovidiu Toniță, medaliat cu aur în campionatul din Hexagon, în 2009, și Mihăiță Lazăr, campion al Franței în 2013 și 2018, cu Castres. 
Este de precizat că în echipa tip a celor mai buni jucători străini de rugby ce au evoluat în campionatul Franței au fost incluși opt jucători care au trecut pe la Stade Toulousain.
Iată cum arată acest XV de vis:
Halfpenny (Țara Galilor, Toulon) - Kolbe (Africa de Sud, Toulouse), Hernandez (Argentina, Stade Français), Giteau (Australia, Toulon), Habana (Africa de Sud, Toulon) - (md) Wilkinson (Anglia, Toulon), (mg) Kelleher (Noua Zeelandă, Toulouse) - Vito (Noua Zeelandă, La Rochelle), Parisse (Italia, Toulon), Fernandez-Lobbe (Argentina, Toulon) - Albacete (Argentina, Toulouse), Botha (Africa de Sud, Toulon) - Hayman (Noua Zeelandă, Toulon), Ledesma (Argentina, Clermont), Roncero (Argentina, Stade Français)

Iată jucătorii nominalizați pe posturi:
Pilier stânga
Rodrigo Roncero (Stade Français) 47%
Carl Hoeft (Toulouse) 6%
Petru Balan (Biarritz) 4%
Andrew Sheridan (Toulon) 19%
Gurthro Steenkamp (Toulouse) 25%

Taloner
Marius Tincu (Perpignan) 3%
Anton Oliver (Toulon) 6%
Mario Ledesma (Clermont) 71%
Bismarck du Plessis (Montpellier) 16%
Agustin Creevy (Montpellier) 3%

Pilier dreapta
Kees Meeuws (Castres) 3%
Carl Hayman (Toulon) 57%
Census Johnston (Bayonne) 15%
Davit Zirakashvili (Clermont) 16%
Omar Hasan (Agen) 8%

Linia a doua
Rodrigo Capo Ortega (Castres) 9%
Maurice Colclough (Angoulême) 0%
Bakkies Botha (Toulon) 36%
Patricio Albacete (Toulouse) 20%
Jason Eaton (La Rochelle) 2%
Peter Fitzsimons (Brive) 1%
Jamie Cudmore (Clermont) 15%
Iosefa Tekori (Toulouse) 11%
Gary Whetton (Castres) 4%
Mike James (Stade Français) 2%

Flanker (aripă de linia a 3-a)
Mamuka Gorgodze (Toulon) 10%
Graham Mourie (PUC) 2%
Liam Gill (Lyon) 2%
Jerry Collins (Toulon) 8%
Juan Martin Fernandez Lobbe (Toulon) 28%
Joe Van Niekerk (Toulon) 15%
Peceli Yato (Clermont) 7%
Rynhardt Elstadt (Toulouse) 6%
George Smith (Lyon) 5%
Victor Vito (La Rochelle) 15%

Numărul 8 (centru de linia a 3-a)
Sergio Parisse (Toulon) 68%
Franco Zani (Agen) 3%
Chris Masoe (Racing) 14%
Fritz Lee (Clermont) 3%
Jerome Kaino (Toulouse) 12%

Mijlocaș de grămadă
Agustin Pichot (Racing 92) 30%
George Gregan (Toulon) 8%
Will Genia (Stade Français) 3%
Alessandro Troncon (Clermont) 4%
Byron Kelleher (Toulouse) 55%

Mijlocaș la deschidere
Morné Steyn (Stade Français) 0%
Jonathan Sexton (Racing 92) 2%
Diego Dominguez (Stade Français) 16%
Dan Carter (Racing 92) 11%
Jonny Wilkinson (Toulon) 71%

Centri de treisferturi
Frans Steyn (Montpellier) 2%
Jonathan Davies (Clermont) 2%
Juan Martin Hernandez (Stade Français) 19%
Greg Townsend (Castres) 1%
Semi Radradra (Bordeaux-Bègles) 12%
Levani Botia (La Rochelle) 2%
Tana Umaga (Toulon) 18%
Conrad Smith (Pau) 3%
Matt Giteau (Toulon) 31%
Maa Nonu (Toulon) 12%

Aripi de treisferturi
Napoleoni Nalaga (Lyon) 12%
Joe Roff (Biarritz) 1%
Joe Rokocoko (Racing 92) 8%
Sitiveni Sivivatu (Castres) 3%
Juan Imhoff (Racing 92) 9%
Cheslin Kolbe (Toulouse) 33%
Bryan Habana (Toulon) 15%
Sonny Bill Williams (Toulon) 8%
Sireli Bobo (Biarritz) 4%
Drew Mitchell (Toulon) 6%

Fundaș
Johann Goosen (Montpellier) 14%
Nani Corleto (Stade Français) 26%
Vaisale Serevi (Mont-de-Marsan) 7%
Robbie Deans (Grenoble) 2%
Leigh Halfpenny (Toulon) 51%

duminică, 29 martie 2020

FOTBAL: Fostul fotbalist Avram Goia a murit în Spania, victimă a pandemiei

Clubul Olimpia Satu Mare a anunţat, astăzi, pe site-ul oficial, că fostul fotbalist Avram Goia (80 de ani) a murit fiind victimă a coronavirusului. Acesta a disputat șase meciuri în Divizia A (aşa cum se numea atunci Liga 1) în ediţia 1978/1979.
În comunicatul dat publicității se precizează: “Cu surprindere şi tristeţe am aflat despre trecerea în nefiinţă a fostului atacant al Olimpiei Satu Mare din perioada anilor 80, Avram Goia. Din informaţiile pe care le avem, cauza decesului este virusul care ne ţine în case, COVID-19”.
Născut în 1959, Avram Goia era stabilit de mulţi ani în Spania şi acolo a contactat virusul care i-a adus sfârşitul. 

SCRIMĂ: Campioana olimpică Laura Badea ne îndeamnă să fim responsabili

Campioană olimpică la scrimă, în proba de floretă, la ediția Atlanta 1996, Laura Badea Cîrlescu a împlinit sâmbătă 50 de ani. Fostul președinte al Federației Române de Scrimă le-a mulțumit celor care i-au transmis mesaje de felicitare și și-a îndemnat prietenii și fanii să stea acasă.
Singura scrimeră din țara noastră care a cucerit medalia olimpică de aur într-o probă individuală a postat următorul mesaj pe Facebook: ”Doresc să vă MULȚUMESC tuturor pentru fiecare urare în parte! Ieri, emoțiile m-au copleșit, m-am simțit specială! Am fost înconjurată de oameni dragi (Maria, Adi și fratele meu, Vasile), m-am bucurat de fiecare mesaj, telefon sau postare. Cu un simplu "La mulți ani" ziua mea a fost mai frumoasă și mai luminoasă! Personal vă doresc multă sănătate și credință în suflet! Iubiți, iertați și apreciați! Și nu uitați: FIȚI RESPONSABILI! STAȚI ACASĂ!”. 

FOTBAL: Fotbaliștii lui Juventus Torino renuță la salarii pe patru luni

Situația extrem de gravă din Italia, unde numărul de cazuri de persoane infectate cu Covid-19 a atins 92.472 (10.023 de morți), a determinat o solidaritate fără egal. Practic oamenii de acolo nu se mai gândesc la altceva decât la supraviețuire. Așa se explică faptul că Juventus Torino a anunţat încheierea unui acord istoric, prin care jucătorii şi antrenorul Maurizio Sarri au acceptat să nu fie plătiţi patru luni, pentru a diminiua efectele pandemiei de coronavirus asupra bugetului grupării.
Potrivit gazzetta.it, jucătorii renunţă doar la un salariu şi jumătate în această ediție de campionat, pentru că banii pe celelalte două lunii şi jumătate vor fi plătiţi în cea următoare, 2020/2021. În urma acestui
Este vooba de lunile martie, aprilie, mai şi iunie şi, în urma acestui acord, care va fi parafat cu fiecare jucător în parte, gruparea va putea economisi de 90 de milioane de euro, în sezonul 2019/2020, o treime din fondul de salarii.
Primul de aceste fel din Serie A, acordul a fost încheiat cu căpitanul Giorgio Chiellini, care a reprezentat toate vedetele echipei, de la Gianluigi Buffon la Cristiano Ronaldo. "Juventus ţine să mulţumească jucătorilor şi antrenorului pentru dovada de responsabilitate, într-o situaţie dificilă pentru toată lumea", a precizat clubul torinez.

SCRIMĂ: Asalt în sufragerie pentru Ana-Maria Popescu Brânză

Campioană olimpică în 2016, Ana-Maria Popescu Brânză se antrenează acasă, folosindu-se de un manechin.
Obligată să stea acasă ca majoritatea sportivilor de performanță din Europa, spadasina a fost nevoită să improvizeze în ceea ce privește pregătirea sa. Stelista a fost ajutată de soțul ei, poloistul Pavel Popescu, care i-a făcut un manechin. ”V-am spus doar că mai am puțin și mă apuc de asalturi... singură. Nu știu cum o să-mi iasă, dar până atunci mă antrenez sârguincios ca să nu ies pe locul doi. Plus că domn' Popescu aka Meșterică mi-a făcut jucărie nouă. Și-a pus la bătaie toată creativitatea și ustensilele până a ieșit minunația asta de manechin. Iar eu sunt tareee mândră și fericită din cale afară. Voi ce meșteriți weekend-ul acesta? Pupături dezinfectate, vorba domnului Mustață”, a scris Ana-Maria Popescu, pe Facebook, făcând referire și la antrenorul Dan Podeanu.

FOTBAL: Angel Correa s-a tuns zero din solidaritate cu mama sa

Component al echipei Atletico Madrid, Angel Correa (25 de ani) s-a ras în cap pentru a-şi susţine mama, care e atinsă de cancer. 
Fotbalistul echipei Atletico Madrid, Angel Correa, s-a ras în cap pentru a-şi susţine mama, care se confruntă cu probleme din cauza unui cancer.
Argentinianul a postat o imagine pe Instagram cu el alături de mama sa, însoțind-o cu mesajul următor: “Nu există armistiţiu pentru inamicul tău pe câmpul de bătălie. Îţi pot afecta corpul, dar sufletul tău este de neatins. Chiar dacă îţi smulg carnea, credinţa ta este nezdruncinată. Nu vor fura din cine eşti tu. Spiritul tău este mai puternic. Ai câştigat acest război. Eşti luptătoarea noastră. Te iubim, mama”.

FOTBAL: AS Roma va oferi bilete la prețuri speciale cadrelor medicale din Italia

Într-o perioadă în care competițiile sportive sunt întrerupte peste tot în Europa, gândul performerilor se îndreaptă spre cadrele medicale care luptă cu pandemia de Covid-19. Echipa italiană de fotbal AS Roma a anunţat, astăzi, că va dedica personalului medical primul meci pe care îl va disputa acasă, cu public, în momentul reluării întrecerii din Seria A.
Mai exact, la prima partidă pe care o va găzdui, AS Roma va pune la dispoziţia personalului medical care a fost în prima linie în lupta cu Covid-19 5.000 de bilete gratuite. Tot atunci, li se va aduce un omagiu celor din domeniul sănătăţii care şi-au pierdut viaţa, în Italia. De asemenea, angajaţii din domeniul medical vor beneficia de preţuri speciale, reduse, la partidele echipei AS Roma.
Clubul a donat Spitalului Lazzaro Spallanzani din capitala Italiei opt aparate de respiraţie artificială şi opt paturi medicale, în valoare de 530.000 de euro, în urma unei strângeri de fonduri la care au participat jucătorii şi angajaţii clubului. De asemenea, din fiecare bilet vândut, o parte a sumei obţinute va ajunge într-un fond pentru cumpărare de echipamente medicale pentru Roma.
În Italia au murit din cauza coronavirusului 51 de angajaţi din domeniul sănătăţii. Alte mii de persoane angajate în spitale au contractat virusul la locul de muncă.

sâmbătă, 28 martie 2020

FOTBAL: Andrei Şevcenko spune că a trăit o perioadă la fel de grea după Cernobâl

Antrenor al echipei de fotbal a Ucrainei, Andrei Şevcenko (43 de ani) se află acum în Anglia. Autoizolat, acesta și-a exprimat susținerea pentru Italia și a comparat situația de acum cu aceea de după accidentul nuclear de la Cernobâl. ”Forza, Italia! Noi vom ieși din această situație împreună”.  
Născut la Dvirkivschyna, o localitate de lângă Kiev, Andrei Şevcenko avea 9 ani în momentul în care s-a produs catastrofa nucleară de la Cernobâl, la sfârșitul lunii aprilie 1986. Cu toate acestea, el și-a amintit de acea perioadă și a comparat-o cu aceasta de azi. 
Fostul fotbalist de la AC Milan și-a exprimat compasiunea pentru situația din Italia, exprimându-și sprijinul pentru corpul medical din Peninsulă: “Sunt în apropiere de Londra. Locuiesc chiar în afara oraşului. Sunt izolat de aproape zece zile. Trăim aceste momente dificile cu speranţă, cu speranţa că situaţia se va îmbunătăţi. Singura soluţie este să respectăm regulile decise de autorităţi. Să stăm acasă şi să îi lăsăm pe medici să îşi facă treaba. Toţi medicii din lume fac o treabă foarte bună, asistentele, voluntarii. Vă mulţumim mult pentru tot ce faceţi! Sunteţi cu adevărat eroii vremurilor noastre. Am trăit o situaţie similară când aveam nouă ani şi a avut loc dezastrul nuclear de la Cernobâl. A fost o perioadă dificilă. Singura soluţie este să avem încredere în deciziile autorităţilor. Nu trebuie să facem lucruri prosteşti, în special trebuie să nu plecăm de acasă”, a declarat el, potrivit lequipe.fr.
În Italia, până la ora redactării acestui text, s-au înregistrat 92.472 de cazuri de persoane infectate cu Covid-19, dintre acestea 10.023 murind... 

ATLETISM: Iranianul Hadadi a fost depistat pozitiv cu Covid-19

Primul atlet iranian care a obţinut o medalie olimpică, Ehsan Hadadi (35 de ani) a fost testat pozitiv cu coronavirus. La aflarea veștii, World Athletics i-a transmis însănătoșire grabnică.
Devenit erou naţional în Iran după ce a câştgat medalia de argint la aruncarea discului, la Jocurile Olimpice de la Londra, în 2012,  Hadadi are o bază sportivă în SUA, dar se afla la Teheran atunci când a contractat virusul. “Am primit veşti că iranianul Ehsan Hadadi a fost testat pozitiv cu coronavirus. Îi urăm însănătoşire grabnică”, a precizat World Athletics pe Twitter. Potrivit medicului Ashkan Ordibehesht, citat de agenţia de presă Tasnim,  sportivul s-a autoizolat după ce a aflat diagnosticat. Medicul a precizat că recuperarea decurge bine.
Multiplu campion al Asiei la aruncarea discului şi deţinător al recordului continental în această probă, Hadadi a devenit primul atlet medaliat olimpic pentru Iran. Până atunci, țara asiatică excelase în lupte, haltere şi taekwondo la JO.
În acest moment, Iranul numără 35.408 pesoane infectate de coronavirus, dintre care 2.517 și-au pierdut viața.

OMNISPORT: Cătălin Moroșanu îl va ajuta pe ieșeanul ce a mers călare la maternitate

Luptătorul de K1 Cătălin Moroşanu l-a vizitat, astăzi, pe tânărul din Iaşi care a mers zilele trecute pe cal pentru a-şi vedea soţia la maternitate. Originar din Copou, fostul rugbyst i-a promis bărbatului că îl va ajuta să-şi găsească o casă: ”Sergiu jr a venit acasă alături de mama și e bine sănătos. De luni, vom începe demersurile pentru a putea găsi soluția ca familia formată din 2 adulți și 3 copii mici să aibă parte de o casă adevărată”. 
Tânărul trăieşte la marginea municipiului Iaşi, în zona Dallas, într-o locuinţă improvizată de numai câţiva metri pătraţi, iar în această săptămână a fost oprit de poliţişti în centrul oraşului moldav, pentru că, neavând alt mijloc de transport la dispoziţie, mergea călare la maternitate, unde soţia sa tocmai născuse.
Moroşanu a scris pe Facebook că tânărul ”a oferit o lecţie de iubire şi umanitate pe care niciun virus nu o poate învinge”, el adăugând că această poveste îi dă încredere că “nu suntem pierdut complet moral”: ”Deşi nu are o casă a lui şi locuieşte într-o încăpere improvizată de şase metri pătraţi, Sergiu ne-a oferit o lecţie de iubire şi umanitate pe care niciun virus nu o poate învinge. Asta îmi dă încredere că nu suntem pierduţi complet moral şi că totul va fi bine, indiferent de greutăţile care ne aşteaptă. Va fi bine pentru el, pentru noi toţi. Sergiu nu are maşină sau bani de taxi, aşa că a urcat pe cal pentru a ajunge la maternitatea din Iaşi unde soţia lui a născut un băieţel. O poveste care trebuie să ne fie exemplu în aceste zile. Nu banii sunt totul în viaţă, iar situaţia dramatică prin care trece întreaga omenire ne arată asta“, a scris sportivul, care promite că îl va ajuta pe tânăr să se mute într-o casă “adevărată“. “Cei care ne conduc trebuie să ia exemplu. Oameni buni, arătaţi că vă pasă de voi, de semenii voştri! Opriţi-vă din a fi răi şi hapsâni acum, când întreaga umanitate stă în mâinile voastre. Ca să nu vă mai ţin mult. Sergiu jr a venit acasă alături de mama şi e bine sănătos. De luni, vom începe demersurile pentru a putea găsi soluţia ca familia formată din doi adulţi şi trei copii mici să aibă parte de o casă adevărată“, afirmă Cătălin Moroşanu.

GIMNASTICĂ: Nadia Comăneci se concentrează acum pentru ”un 20 perfect”

Supranumită ”Zeița de la Montreal”, campioana olimpică, mondială și europeană la gimnastică Nadia Comăneci a postat pe contul ei de Twitter un filmuleț cu un mesaj în limba engleză. ”Spălaţi-vă pe mâini 20 de secunde cu apă caldă şi săpun”, le spune campioana adimiratorilor săi.  
În contextul pandemiei de Covid-19, Nadia a transmis că acum se concentrează pentru „un 20 perfect”, şi anume durata unei spălări corecte pe mâini. „Sunt unele lucruri simple pe care le putem face cu toţii. 10-le perfect a fost un număr important în viaţa mea, dar acum mă concentrez pentru un 20 perfect: spălaţi-vă pe mâini timp de 20 de secunde cu apă caldă şi săpun, de fiecare dată, cât de des puteţi. Este uşor, dar trebuie să ne amintim să facem asta. Să rămânem în siguranţă. Să rămânem sănătoşi”, a transmis Nadia Comăneci într-un filmuleţ postat pe Twitter.
Sfatul Nadiei vine din partea membrilor Academiei Laureus, din care românca face parte. „Din partea noastră, membrii Academiei Laureus”, notează fosta gimnastă, aduugând hashtag-urile #washyourhands şi #staysafe.

FOTBAL: Cristiano Ronaldo donează cinci ventilatoare medicale și acceptă o reducere salarială

Aflat în izolare în Portugalia, la Funchal, Cristiano Ronaldo va ajuta spitalele din Madeira în lupta împotriva pandemiei de coronavirus. Potrivit autorităţile sanitare locale, jucătorul echipei Juventus Torino va dona cinci ventilatoare medicale spitalelor din Madeira.
De asemenea, potrivit publicației ”TuttoSport”, Ronaldo ar fi acceptat o reducere salarială de 3,8 milioane de euro din suma anuală pe care o încasează de la gruparea italiană (31 milioane de euro).  
În vârstă de 35 de ani, fotbalistul se află în Portugalia din 10 martie, el plecând mai întâi pentru a fi alături de mama sa, care a avut probleme de sănătate. 
În Portugalia, Starea de Urgenţă a fost decretată în 18 martie. În această țară, la ora redactării acestui text, se consemnau 4.268 de cazuri de infectare cu coronavirus şi 76 de decese.

OLIMPISM: În circa trei săptămâni se va decide perioada în care se vor desfășura Jocurile Olimpice de la Tokyo

Conducerea Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR) a participat, ieri, la o nouă videoconferință a președintelui CIO, Thomas Bach. Acesta a confirmat că în trei săptămâni CIO va reveni cu o propunere de dată pentru desfășurarea competiției olimpice din 2021.
La videoconferința inițiată de CIO au asistat președintele Mihai Covaliu, secretarul general George Boroi, șeful de misiune Florin Mișcă și alți membrii din staff-ul forului olimpic român. Din partea mișcării olimpice internaționale au participat, alături de Thomas Bach, James Macleod, directorul Solidarității Olimpice și a Relațiilor CIO - NOC, Christophe Dubi, directorul Executiv CIO pentru Jocurile Olimpice, și Kit McConnell, director Sportiv CIO.
Reprezentanții CIO au subliniat că toți sportivii calificați își vor păstra acest drept câștigat, iar celor care sunt în proces de calificare li se va acorda o perioadă mai mare pentru pregătire. Nu vor fi modificate locurile cotă pentru comitete olimpice naționale. Va exista flexibilitate în legătură cu criteriile de eligibilitate, respectiv cele de vârstă, din cauza amânării cu un an a Jocurilor.
De asemenea, s-a anunțat că în stabilirea datei de desfășurare a întrecerilor se va ține cont de mai multe aspecte: situația economică, programul școlar ( vacanțe), disponibilitatea voluntarilor, a hotelurilor din Japonia, de popunerile deținătorilor de drepturi tv.

RUGBY: Campionatul italian a fost anulat

Federația Italiană de Rugby (FIR) a anunțat că Top 12, prima divizie de rugby din peninsulă va fi anulat. Din acest motiv, în acest an nu va fi declarată o campioană și nu va retrograda nimeni în liga a doua. După cum se știe, Italia este cea mai afectată țară din lume de pandemia Covid-19, în acest moment, având 86.498 de cazuri și 9.134 de decese... 
Ultima etapă din Top 12, a douăsprezecea, se disputase în 15 februarie. După aceasta, pe primul loc în clasament se afla Rovigo, cu 51 de puncte. În urma liderului se aflau trei echipe cu același număr de puncte, 44: Emilia, Cammi Calvisano și Flamme Oro. Iar ultimele două locuri, retrogradabile, erau ocupate de Rugby Lyons (14p) și Lazio (12).  
Urmează a se decide curând ce se va întâmpla cu Pro 14, competiție continentală la care participă, pe lângă selecționate din Irlanda, Scoția și Țara Galilor, și francizele italiene Zebre și Benetton.

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...