Wikipedia

Rezultatele căutării

miercuri, 29 iulie 2020

FOTBAL / ROMÂNIA: Răzvan Burleanu susține trecerea la 16 echipe în Liga 1

Preşedinte al Federației Române de  Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu a declarat, astăzi (miercuri, 29 iulie), că o trecere la un sistem cu 16 echipe va duce la o mult mai bună utilizare a datelor competiţionale.
Oficialul a avut următoarea intervenție la Pro X: „FRF a propus de acum doi ani acest sistem cu 16 echipe. Noi vom fi de acord. Mâine este această Adunare Generală a LPF, iar pe 3 august avem Comitetul Executiv. Să vă spun avantajele unui sistem cu 16 echipe. Când am făcut analiza, s-au luat în considerare numărul de spectatori, audienţa TV, miza echipelor. S-ar păstra acelaşi sistem, play-off / play-out. Vrem ca fotbalul să devină o caracteristică relevantă a societăţii, iar de aici setăm şi sistemul. Acest sistem play-off / play-out este un sistem bun, dar are anumite dezavantaje. Dacă vom avea trecerea la 16 echipe, vei avea o mult mai bună utilizare a datelor competiţionale. Vrem să introducem o punte de legătură între play-off şi play-out. Un alt avanataj al sistemului cu 16 echipe este o mai bună folosire a infrastructurii sportive şi existenţa mai multor oportunităţi pentru jucători şi antrenori. Există şi dezavantaje, banii din drepturile TV vor fi împărţiţi la 16 echipe".
În ultimul timp, tot mai mulți oameni de fotbal din România au vorbit despre mărirea numărului de echipe participante la Liga 1. Mircea Lucescu și Gică Hagi, de pildă, au propus trecerea la 18 formații, așa cum era în anii 70-80-90.
Mâine (joi, 30 iulie), va avea loc Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), în care se va discuta situația din ediția 2019/2020 a Ligii 1.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...