Wikipedia

Rezultatele căutării

vineri, 31 iulie 2020

FOTBAL / ROMÂNIA: Petrolul şi Rapid au propus meciuri de baraj pentru stabilirea echipelor din Liga 1

Secretar general al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Justin Ştefan a declarat că Petrolul şi Rapid, echipe participante la Play-Off-ul ediției 2019/2020 a Ligii a 2-a, au propus mai multe meciuri de baraj pentre stabilirea echipelor care vor participa la ediția viitoare a diviziei de elită. Această variantă s-ar putea adopta, însă, doar în cazul în care s-ar decide ca numărul de echipe din Liga 1 să fie mărit de la 14 la 16.
Șeful executiv al LPF a explicat la ProX: „Propunerea este ca locul 12 (n.r. - din Liga 1) să joace un meci de baraj cu locul 3 (n.r. - din Liga a 2-a), locul 13 cu locul 4 şi locul 14 cu locul 5. Am primit în cursul serii de ieri (n.r. - joi, 30 iulie) această propunere din partea celor de la Petrolul, ne-au transmis o adresă oficială, astăzi vom transmite acea adresă către toate cluburile din play-out pentru a avea un punct de vedere şi din partea lor. Prespun că nu vor avea o astfel de reacţie (n.r. - de a accepta propunerea). Trebuie să facem o distincţie foarte clară între cele două competiţii, pentru că vorbim de Liga a II-a cu un format modificat de FRF, în care s-au disputat doar câteva meciuri (n.r. - după starea de urgenţă) şi vorbim de Liga I, la care ne-am propus să jucăm toate cele 72 de partide rămase la momentul lunii martie. Categoric cluburile din Liga I nu vor agrea propunerea venită din partea celor de la Petrolul şi Rapid", a declarat Ştefan, la ProX.
Potrivit regulamentelor actuale, la finalul Play-Out-ului Ligii 1 și a Play-Off-ului Ligii a 2-a se va desfășura o singură întâlnire de baraj, între ocupanta locul 12, antepenultimul, din Liga 1 şi echipa clasată pe locul 3 din Liga a 2-a.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...