Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 30 iulie 2020

FOTBAL / ROMÂNIA: Meciurile ultimei etape din Play-Out se vor juca numai după restanţele echipei Dinamo

Secretar general al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Justin Ştefan a declarat că meciurile ultimei etape a Play-Out-ului, a 14-a, vor fi amânate până când Dinamo îşi dispută restanţele. Tocmai de aceea se va solicita Federaţiei Române de Fotbal (FRF) prelungirea ediției 2019/2020 a Ligii 1 până în 18 august.
Oficialul a declarase pentru Telekom Sport, miercuri, 29 iulie: „Este clar că nu putem juca restanţele lui Dinamo după etapa a 14-a. Sub nicio formă! Va trebui să împingem etapa a 14-a pentru a permite clubului Dinamo să-şi desfăşoare partidele restante. Probabil vom solicita şi o modificare pe jocul de baraj, ar trebui să se dispute undeva pe data de 18 august şi sunt convins că FRF ne va sprijini în acest demers, atât timp cât este agreat şi cu deţinătorii de drepturi media". 
După Adunarea Generală a LPF de astăzi, Justin Ștefan a declarat: „Am stabilit împreună că obiectivul nostru rămâne să disputăm toate cele 268 de jocuri programate conform înţelegerii cu partenerul media. Asta înseamnă că pentru a juca toate meciurile lui Dinamo este nevoie de extinderea Play-Out-ului până la data de 18 august. Urmând ca meciul de baraj să se joace undeva pe 21 august. Vom înainta această propunere către Federaţia Română de Fotbal, decizia finală aparţine Comitetului Executiv sau de Urgenţă al FRF. Vom vedea ce decizie vor lua referitor la acest aspect. Nu cred că există un astfel de risc de a nu se acorda titlul de campioană. Asta ar însemna anularea sezonului şi nu cred că e oportună pentru nimeni. Eu cred că se vor găsi soluţii pentru terminare competiţiei pe teren. Sunt şanse reale ca mâine să avem programat meciul dintre Astra şi Craiova".
Pe de altă parte, există varianta ca startul în viitoarea ediție a Ligii 1 să fie decalat pentru 29 august: „Există o discuţie, dar rămâne să discutăm cu deţinătorul de drepturi. Vorbim de două sezoane de compromis, însă la final mesajul a fost simplu. Dacă vrem să încasăm cele 28 de milioane din contractul pe următorul sezon e nevoie să furnizăm 268 de jocuri. Asta creează anumite necazuri, pentru că îşi făcuseră un program legat de vacanţă şi transferuri".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...