Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 30 iulie 2020

FOTBAL / TURCIA: TAS a confirmat excluderea lui Trabzonspor din cupele europene

Clubul turc Trabzonspor a contestat excluderea din competiţiile europene dictată de Uniunea European de Fotbal Asociație (UEFA), însă demersul său a fost respins de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Gruparea a ocupat locul 2 în ediția 2019/2020 a  campionatul de fotbal al Turciei. 
UEFA a sancționat pe Trabzonspor fiindcă nu a respectat acordul încheiat în 2016 privind respectarea echilibrului financiar. Camera Decizională a Corpului de Control Financiar al Cluburilor (CFCB) a decis, în iunie, excluderea acestei echipe pentru o ediție din cupele europene, pentru neîndeplinirea criteriilor din înţelegerea la care a ajuns cu UEFA în 2016 privind încălcarea fair-play-ului financiar.
Trabzonspor încheiase un acord cu Corpul de Control Financiar în data de 20 mai 2016. În iulie 2019, CFCB a constatat că gruparea din Trabzon nu a întrunit criteriile din înţelegere şi a decis ca echipa să fie exclusă un sezon din cupele europene, sancţiune condiţionată de eventuala îndeplinire de către club a criteriilor necesare până la finalul anului financiar 2019. Deoarece ţinta fixată pentru anul financiar 2019 nu a fost atinsă, sancţiunea va fi aplicată.
Pe podiumul campionatului de fotbal al Turciei s-au clasat Basaksehir (69 puncte), Trabzonspor (65p) și Beșiktaș (62p). Prima clasată va participa direct în grupele Ligii Campionilor. Trabzonsport va ceda locul din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor lui Beşiktaş. Sivasspor va evolua în grupele Ligii Europa, iar Alanyaspor și Galatasaray vor evolua în preliminariile acestei competiții. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...