Wikipedia

Rezultatele căutării

luni, 27 iulie 2020

FOTBAL / GERMANIA: Nepotul lui Uli Hoeness a fost numit antrenor al echipei Hoffenheim

Clasată pe locul 6 în ediția 2019/2020 a 1.Bundesliga, echipa Hoffenheim l-a desemnat antrenor principal pentru anul competițional următor pe Sebastian Hoeness (38 de ani), care a pregătit formația de rezerve a clubului Bayern Munchen. Acesta  a semnat un contract valabil până în iunie 2023.
În 9 iunie trecut, Hoffenheim s-a despărțit de antrenorul Alfred Schreuder,  interimatul fiind asigurat în ultimele patru etape de Matthias Kaltenbach. Pentru ediția 2020/2021,  gruparea a apelat la fiul fostului manager al grupării Hertha Berlin, Dieter, şi nepotul preşedintelui de onoare al lui FC Bayern, Uli Hoenes.
Sebastian a reuşit în acest an să ocupe primul loc în liga a 3-a cu echipa de rezerve a clubului bavarez. Acesta se va afla la prima experiență ca antrenor în 1.Bundesliga. 
Director sportiv al grupării Hoffenheim, Alexander Rosen a salutat numirea:  „Sebastian a dovedit într-o manieră impresionantă că poate forma jucători tineri într-o echipă puternică şi să îi dezvolte individual. El a ales o abordare ofensivă, care nu a fost doar atractivă, ci şi extraordinar de reuşită".
"Filozofia de bază a clubului este identică cu ideea mea de fotbal, ofensivă, curajoasă, flexibilă şi mereu activă"
Sebastian Hoeness, antrenor Hoffenheim
Sebastian Hoeness n-a avut un trecut de mare fotbalist. Acesta a jucat pentru VfB Stuttgart şi mai târziu pentru echipele de rezerve ale cluburilor Hoffenheim şi Hertha. A strâns 165 de prezenţe pentru echipa a doua a grupării din Berlin, în peste 10 ani, ca mijlocaş ofensiv. La 28 de ani, şi-a încheiat cariera de fotbalist pentru a se dedica adevăratei sale pasiuni: antrenoratul. A început la academia echipei Hertha Zehlendorf, apoi în liga locală din Berlin. Dar Hoeness şi-a făcut un aliat important în timpul perioadei de un an, petrecută la Hoffenheim: Ralf Rangnick. Când Rangnick a preluat RB Leipzig, l-a adus pe Hoeness ca antrenor în centrul de juniori, unde a fost responsabil pentru echipele sub 17 ani şi sub 19 ani ale clubului, înainte de a deveni antrenor al formaţiei sub 19 ani a celor de la Bayern Munchen.
Cu un an în urmă, el a preluat echipa de rezerve a lui Bayern, care tocmai promovase din liga a patra, regională, în liga a treia, naţională. Formaţia se afla în zona retrogradării după opt etape, dar a dus-o la titlul ligii a treia.
Reunirea echipei este programată în 2 august.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...