Wikipedia

Rezultatele căutării

marți, 28 iulie 2020

OLIMPISM: Qatarul intenționează să organizeze Jocurilor Olimpice de vară din 2032

Qatarul şi-a anunţat, luni, 27 iulie, intenţia de a candida pentru găzduirea Jocurilor Olimpice de vară din 2032. Și aceasta deși în această țară temperaturile sunt caniculare vara, atunci când s-a desfășurat, de obicei, această competiție. Qatarul a organizat Campionatul Mondial masculin de handbal în 2015 și va găzdui Cupa Mondială de fotbal din 2022.
De asemenea, pe lista posibililor candidați se află orașe din India și statul australian Queensland (Brisbane), precum şi Shanghai (China). Este posibilă și o candidatură comună Seul - Pyongyang.
S-a subliniat că în conformitate cu modificările din 2014, ţările interesate să organizeze Jocurile Olimpice depun mai întâi o cerere de a se alătura „dialogului continuu" cu privire la organizarea competiției, lucru pe care Qatarul l-a confirmat pentru AFP. „Anunţul de astăzi marchează începutul unui dialog semnificativ cu viitoarea comisie de organizare a CIO pentru a explora în continuare interesul nostru şi pentru a identifica modul în care JO pot susţine obiectivele de dezvoltare pe termen lung ale Qatarului", a declarat preşedintele Comitetului Olimpic din Qatar, şeicul Joaan bin Hamad bin Khalifa Al-Thani, fratele suveranului Qatarului, emirul Tamim ben Hamad Al-Thani, citat de lequipe.fr.
Statul din Orientul Mijlociu nu a reuşit să devină candidat la găzduirea edițiilor din 2016 și 2020 ale Jocurilor Olimpice, deoarece s-a oferit să le găzduiască în octombrie, fără să discute mai întâi cu CIO. Desigur, această opțiune se explică tocmai prin temperaturile ridicate din timpul verii. O programare toamna n-ar reprezenta o premieră, Jocurile Olimpice desfășurându-se în septembrie la Sydney, în 2000, în condițiile în care acolo tocmai se încheiase iarna australă. 
Pe de altă parte, și Jocurile Olimpice din 2020, amânate până în 2021 din cauza pandemiei de COVID-19, au fost atribuite Japoniei, țară care se confruntă, de asemenea, cu temperaturi toride vara, determinând oficialii să programeze întrecerile dimineaţa devreme, când temperaturile sunt mai scăzute.
"Qatarul şi-a câştigat o reputaţie de destinaţie de clasă mondială pentru evenimente sportive majore. Această reputaţie şi această experienţă, precum şi dorinţa noastră de a folosi sportul pentru a promova pacea şi schimburile culturale vor sta la baza discuţiilor noastre cu comisia"
Șeicul Joaan bin Hamad bin Khalifa Al-Thani, preşedintele Comitetului Olimpic din Qatar
Temperaturile de vară pot atinge 50 de grade Celsius în ţara din Deşertul Arabiei. Căldura şi umiditatea au fost probleme majore la Campionatele Mondiale de atletism de la Doha, de anul trecut, disputate în faţa unui public foarte redus, ceea ce a atras numeroase critici. Qatarul va găzdui Cupa Mondială de fotbal din 2022, dar această competiție nu se va confrunta cu problema căldurii deoarece a fost programată în perioada 21 noiembrie - 18 decembrie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...