Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 23 iunie 2022

VOLEI / ROMÂNIA: CSM Lugoj sărbătorește 20 de ani de existență

Clubul Sportiv Municipal sărbătoreşte 20 de ani de când a pornit pe drumul performanţei. Alături de handbal și lupte, secția de volei s-a numărat printre fondatoare. Iar echipa feminină începe să-și contureze lotul pentru viitoarea ediție de campionat.

Într-o postare pe pagina de Facebook, gruparea timișană a subliniat momentul aniversar: ”Pornit ca idee într-o emisiune de sport televizată, din cauza faptului că atât echipa de volei, condusă administrativ de Dan Brudiu, cât şi cea de handbal, coordonată de Titi Grasu, respectiv CSŞ Banatul Lugoj şi Timişul Lugoj, reuşeau să reziste în campionatele în care erau angrenate doar cu bani luaţi împrumut sau prin amanetarea unor obiecte, clubul a luat fiinţă la iniţiativa liberalului Gheorghe Bologa şi social-democratului Francisc Boldea. De ce aceste două nume? Pentru că reprezentau partidele din consiliul local a căror voturi unite puteau trece proiectul de hotărâre peste majoritatea PD a vremii respective, nu prea receptivă la idee. Deşi până la urmă, decizia fost aprobată în unanimitate. CSM Lugoj a fost completat cu echipa de lupte, asta pentru că erau sportivi valoroşi şi Bologa provenea din acest sport. De aici, proiectul a fost preluat de profesorul Dorin Jitaru, care a renunţat la conducerea tehnică a echipei de volei şi s-a ocupat de tot ceea ce a însemnat acte, statut, etc. De atunci au trecut 20 de ani, rezultatele au fost uimitoare, chiar dacă au fost perioade cu bani puţini. Familia s-a mărit, cu alte discipline sportive, s-au schimbat directori, antrenori şi primari. Tuturor celor care au dus mai departe acest fenomen numit CSM Lugoj li se cuvin mulţumiri şi recunoştinţă, iar celor de acum succes şi putere de muncă. La mulţi ani, CSM Lugoj! P.S. Noi, voleiul, am sărit bine de 37 de ani de când evoluăm constant în una din primele două ligi ale României...”.



Într-o altă postare, formația de volei a anunțat că este aproape gata cu transferurile. ”Încă mai lucrăm la definitivarea lotului, pentru că nu este ușor să găsim ceea ce ne dorim, dar suntem în măsură să vă prezentăm o mare parte din noutățile cu care vom aborda campionatul, Cupa României și CEV Challenge Cup. Ca de obicei, se cuvine să mulțumim celor care au ales să continue alături de noi și în ediția 2022/2023. Cea mai valoroasă jucătoare a lotului rămâne liberoul Silvija Popovic, cea care va fi și căpitanul echipei în anul următor. Alături de ea va continua și liberoul Adriana Popa, centrul Andreea Gemănariu, secundul Georgiana Popa și universalul Simina Străchinescu. Noutățile din lot, destul de multe, apar de mâine...”. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...