Wikipedia

Rezultatele căutării

sâmbătă, 25 iunie 2022

NATAȚIE / CM 2022: Justin Ress a câștigat contestația și este campion mondial, iar Glinţă a coborât pe locul

Descalificat după finala probei de 50 m spate de la Campionatul Mondial de nataţie de la Budapesta, pe care o câştigase, Justin Ress a făcut contestaţie şi a avut câştig de cauză. Astfel că americanul a devenit campion mondial, iar în această situație Robert Glinţă și grecul Apostolos Christou au coborât pe locul 5.

Situație mai puțin întâlnită la o competiție precum Mondialul de natație. Justin Ress a fost declarat campion mondial al probei de 50 metri spate deși fusese descalificat inițial pentru că n-a respectat o regulă privind stilul de înot. Ulterior, contestația lui a fost acceptată, iar americanul a fost reclasat pe locul 1. Motiv pentru care organizatorii au fost nevoiți să repete și festivitatea de premiere... Rees a fost cronometrat în 24,12 secunde, fiind urmat de americanul Hunter Armstrong (24,14s), polonezul Ksawery Masiuk (24,49s) și italianul Thomas Ceccon (24,51s). Pe locul cinci s-au situat, la egalitate, grecul Apostolos Christou şi românul Robert Glinţă (24,57s).

România a avut doi reprezentanți la această ediție a CM de natație, în probele de înot, care au prins de fiecare dată finala: David Popovici – aur la 100 m şi la 200 m liber, respectiv Robert Glinţă – locul 8 la 100 m spate şi locul 4 la 50 m spate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...