Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 23 iunie 2022

NATAȚIE / CM 2022: Antrenoarea echipei SUA și-a salvat eleva de la moarte!

Antrenoare a echipei americane de înot artistic şi sincron, Andrea Fuentes (39 de ani) a plonjat în bazinul în care se desfășura întrecerea din cadrul Campionatului Mondial de natație de la Budapesta. Aceasta a intervenit observând că una dintre elevele sale n-a mai dat semne de viață... 

Anita Alvarez (25 ani) a leşinat după finala de la înot artistic solo, iar antrenoarea sa a sărit în apă pentru a o salva. "Ne-a fost foarte frică. A trebuit să sărim pentru că salvatorii nu făceau nimic", a explicat Fuentes pentru cotidianul spaniol ”Marca”. 

Îmbrăcată într-o ținută sport, într-un şort şi tricou, Andrea Fuentes s-a scufundat la fundul bazinului şi a readus-o la suprafaţă pe Alvarez. Ajutată de un bărbat, ea a dus-o la marginea bazinului pentru a primi îngrijiri. "Mi-a fost teamă pentru că am văzut că nu mai respiră, dar acum este bine", a spus Fuentes.

Anita Alvarez a fost transportată pe targă la Centrul Medical de la Arena Dunărea. Mai apoi, Federația Americană de Natație a dat un comunicat în care a precizat că sportiva este în afara pericolului. Antrenoarea sa, cvadruplă medaliată olimpică, a explicat pentru un post de radio că sportivei i s-a făcut rău din cauza efortului depus în timpul finalei. "Are doar apă în plămâni, dar odată ce a început să respire, totul a fost bine. Am avut impresia că a durat o oră întreagă. Am ţipat la salvatori să sară în apă, dar n-au înţeles ce am vrut să spun", a precizat Fuentes.

Conform antrenoarei sale, Alvarez a prevăzut să se odihnească joi şi apoi să participe la proba pe echipe de vineri, după examene medicale. Înotătoarea nu este la primul incident de acest fel. Potrivit lequipe.fr, ea şi-a pierdut cunoştinţa de mai multe ori și în timpul selecţiilor de anul trecut pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Născută în 7 aprilie 1983, la Tarragone (Spania), Andrea Fuentes Fache a obținut medalia olimpică de argint cu echipa Spaniei și în duo alături de Gemma Mengual, la Beijing, în 2008. Ea a ocupat locul 2 tot în duo, alături de Ona Carbonell, la JO Londra 2012. Tot acolo a luat ”bronz” cu echipa. Acum, Fuentes este antrenoarea echipei SUA.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...