Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 23 iunie 2022

NATAȚIE / CM 2022: Caeleb Dressel s-a retras din competiție din cauze medicale

Multiplu campion mondial și olimpic, Caeleb Dressel (25 ani) a anunțat că se retrage de la Campionatul Mondial de natație de la Budapesta. Anunțul a fost făcut de federația de profil din Statele Unite ale Americii, invocând motive medicale. Dressler urma să participe, astăzi (joi, 23 iunie), în seriile probelor de 50 m și 100 m fluture, în care deține titlurile suprem, dar și pe cele olimpice.

Director al echipei americane de natație, Lindsay Mntenko a declarat: ”Pentru sănătatea lui, aceasta este cea mai bună decizie care poate fi luată. În condițiile secretului medical, nu pot să fiu mai precisă. Nu pot spune dacă este vorba despre o problemă fizică sau mentală. Poate că se va exprima Caleb mai târziu. Este decizia lui. El a părăsit Budapesta astăzi. Nu a fost în stare să concureze”.

Câștigător a 7 titluri mondiale și a 13 olimpice, Dressel a cucerit două medalii de aur la competiția din capitala ungară, la 50 m fluture (duminică, 19 iunie) şi la 4x100 m liber, alături de coechipierii săi din ştafeta american (sâmbătă, 18 iunie). După ce a înregistrat, marţi, 22 iunie, al doilea timp în seriile probei de 100 m liber, americanul s-a retras chiar înainte de semifinale. 

Chestionat pe această temă, după victoria sa de la 100 m liber, David Popovici a spus că nu crede că Dressler s-a retras din competiție pentru că i-ar fi fost teamă de el: "Este un înotător prea mare pentru a fugi de cineva ca mine sau de oricine, dar sper să fie bine şi să se întoarcă mai puternic".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...