Campioana olimpică de la Atena, din 2004, a subliniat: ”Ne place ce se scrie în presa internatională, faptul că avem numai laude în presă, dar la noi in ţară vorbim de lucruri care nu aduc numai valoare ţării. Dar rămâne ceea ce este, că el e un sportiv de performanţă, că se vorbeşte bine despre Romania, că el aduce cinste României. Dacă vorbim despre stat, e o discuţie foarte lungă. El s-a antrenat numai şi numai în România, nu în alte ţări, aşa cum am auzit. În ceea ce priveşte sprijinul statului, o să vorbească David duminică, atunci când se întoarce în ţară. El a avut susţinerea de care a avut nevoie, alături de părinţi, a primit ceea ce a cerut, alături de antrenori”.
Potec a precizat că „antrenorul discută aceste lucruri şi spune care e planul de pregătire, obiectivele şi paşii pentru îndeplinirea obiectivelor. Un plan care se depune şi se discută la începutul anului competiţional, în septembrie. El nu primeşte o pungă de bani în septembrie şi îi cheltuie, ci primeşte exact ceea ce cere pentru a-şi îndeplini obiectivul”, a concluzionat Camelia Potec.
La Budapesta, David Popovici a devenit al doilea înotător din istorie, după americanul Jim Montgomery (1973), care a izbutit „dubla” – victorii la 100 m și 200 m liber – la Campionatul Mondial.
Plecat în cursă pe culoarul 4, David Popovici a oprit cronometru în 47,58 de secunde. Pe locurile următoare în finala de la 100 m liber s-au clasat francezul Maxime Grousset (47,64 secunde), canadianul Joshua Liendo Edwards (47,71s), chinezul Zhanle Pan (47,79s), americanul Brooks Curry (48,00s), ungurul Nandor Nemeth (48,13s), britanicul Lewis Edwards Burras (48,23s) și italianul Alessandro Miressi (48,31s).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu