Wikipedia

Rezultatele căutării

sâmbătă, 25 iunie 2022

FOTBAL / ROMÂNIA: ”U” Cluj l-a adus pe portarul Laurenţiu Brănescu

Clubul Universitatea Cluj a anunţat, astăzi (sâmbătăm 25 iunie), că l-a transferat pe portarul Laurenţiu Brănescu (28 de ani). Fost jucător la Dinamo, acesta a trecut în cariera sa și pe la Juventus Torino, fără a juca pentru această formație. Brănescu s-a alăturat lotului condus de Erik Lincar înainte de plecarea în cantonamentul din Austria.

Laurenţiu Brănescu a început fotbalul la CSM Râmnicu Vâlcea, orașul unde s-a născut în 30 martie 1994. După ce a disputat 4 meciuri acolo, la vârsta de 17 ani a fost transferat de unul dintre cele mai mari cluburi ale Italiei, Juventus Torino. A jucat timp de două sezoane pentru Juventus Primavera, unde a strâns 44 de meciuri, reuşind să câştige Turneul Viareggio (2011/2012) şi Supercupa Italiei la nivel de juniori (2012/2013). Deşi s-a antrenat de mai multe ori alături de seniori şi a făcut parte din lotul lui Juventus la câteva jocuri, Brănescu nu a apucat să debuteze pentru echipa mare a torinezilor. 

A făcut pasul la nivel de seniori în tricoul celor de la Stabia, echipă de Seria B unde a fost împrumutat de Juventus. A mai jucat sub formă de împrumut la Virtus Lanciano (Seria B din Italia), Haladas (Ungaria) și Omonia Nicosia (Cipru).

La începutul anului competițional 2016/2017, Laurenţiu Brănescu a ajuns sub formă de împrumut la Dinamo Bucureşti. În acel an, a reuşit să câştige Cupa Ligii Române cu gruparea „alb-roşie”. A mai jucat un an la Dinamo, bifând în total 24 de partide la echipa din șoseaua „Ştefan cel Mare”.

Cea mai bună perioadă petrecută de Laurenţiu Brănescu în afara ţării a fost în anul competițional 2019/2020, când a jucat pentru Kilmarnock FC, formaţie din prima ligă a Scoţiei. A bifat 30 de meciuri în poarta ecosezilor, clasându-se cu aceștia pe locul 8 la finalul campionatului.

După o perioadă îndelungată când a jucat sub formă de împrumut, fiind legat de Juventus Torino, Laurenţiu Brănescu a decis să încheie înţelegerea cu torinezii şi să pornească pe un nou drum. În 10 ianuarie 2021, portarul a ajuns la Politehnica Iaşi, apărând buturile ieşenilor în 18 partide de campionat. În ediția 2021/2022, Laurenţiu Brănescu a jucat sub culorile lui Farul Constanţa.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...