Wikipedia

Rezultatele căutării

miercuri, 22 iunie 2022

OLIMPISM / JO DE IARNĂ 2030: Barcelona intenționează să-și retragă candidatura

În condițiile în care nu s-a ajuns la un acord între Catalonia şi Aragon, orașul Barcelona intenţionează să nu mai candideze la organizarea ediției din 2030 a Jocurilor Olimpice de iarnă. Informația a fost difuzată de preşedintele Comitetului Olimpic spaniol, Alejandro Blanco.

Proiectul de candidatură prevedea ca 42 de probe olimpice să aibă loc în Catalonia, dintre care cele de schi alpin în Pirineii catalani şi meciurile de hochei la Barcelona, iar alte 54 în Aragon, între care schi fond şi biatlon, precum şi patinajul artistic la Zaragoza.

Autorităţile din Aragon au estimat însă că împărţirea nu este echitabilă şi nu au validat proiectul iniţial. Negocierile dintre cele două regiuni au ajuns în impas. ”Dacă nu există o candidatură comună, axa proiectului de organizare dispare”, a explicat Blanco.

Pe lista orașelor care și-au manifestat intenția de a candida la organizarea ediției din 2030 a Jocurilor Olimpice de iarnă se află Almatîi (Kazahstan), Borjomi (Georgia), Leipzig (Germania), Sarajevo (Bosnia-Herţegovina) şi Savoia (Franţa).

Comisia de Desemnare a orașelor-gazdă ale JO este prezidată de Octavian Morariu și îi are în componență pe Gunilla Lindberg (Suedia), Karl Stoss (Austria), Samira Asghari (Afghanistan), Zhang Hong (China), Ivo Ferriani (Italia), Neven Ilic (Chile) și Rita van Driel (Olanda). 

Ediția următoare a JO de iarnă, din 2026, se va desfășura la Milano (Italia). 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...