Wikipedia

Rezultatele căutării

vineri, 24 iunie 2022

TENIS / WIMBLEDON: Simona Halep o va înfrunta pe Karolina Muchova în primul tur

Cele șapte jucătoare din România prezente pe tabloul principal de simplu al turneului de mare șlem de la Wimbledon (27 iunie - 10 iulie) și-au aflat adversarele. Aflată pe locul 19 WTA şi cap de serie numărul 16, Simona Halep (30 de ani) o va întâlni pe Karolina Muchova (Cehia, 82 WTA) în primul tur, conform tragerii la sorţi de vineri.

Dacă va câștiga, Halep va juca în faza următoare cu învingătoarea disputei Flipkens (Belgia) - Fourlis (Australia). Pe partea de tablou a constănțencei se mai află Giorgi (Italia / CS21), dar și liderul mondial Swiatek. De asemenea, Halep ar putea juca împotriva lui Gabi Ruse în fazele următoare ale turneului. Iar Gabi poate să o întâlnească în turul 2 pe Mihaela Buzărnescu, dacă aceasta va trece de Schunk (Germania). 

Dintre celelalte românce, cel mai dificil meci se anunță a fi cel al Gabrielei Ruse (55 WTA), care va juca împotriva americancei Coco Gauff (12 WTA şi favorită cu numărul 11).

Iată cu cine vor evolua în primul tur celelalte jucătoare din țara noastă: 

Sorana Cîrstea (32 WTA şi cap de serie 26): Aleksandra Krunic (Serbia, 108 WTA). În turul 2, o poate înfrunta pe Maria (Germania) sau Sharma (Australia), iar în turul 3 pe Sakkari (Grecia / CS5), Saville (Australia) / Hives (Australia) / Tomova (Bulgaria). 

Irina Bara (121 WTA): Chloe Paquet (Franţa, 101 WTA). Mai apoi, ea le poate înfrunta pe Badosa (Spania / CS4), în turul 2, și cu Kvitova (Cehia / CS25) / Paolini (Italia) / Bogdan / Iastremska (Ucraina), în turul 3.

Ana Bogdan (109 WTA): Daiana Iastremska (Ucraina, 74 WTA). În fazele următoare, poate juca cu Kvitova (CS25) sau Paolini, în turul 2, și cu Badosa (CS4) / Chirico (SUA) / Bara / Paquet (Franța), în turul 3. 

Mihaela Buzărnescu (126 WTA): Nastasja Schunk (Germania, 156 WTA), venită din calificări. Mai apoi, poate să joace cu Ruse sau Gauf (SUA / CS11), în turul 2, cu Anisimova (SUA / CS20) / Wang (China) / Brengle (SUA) / Davis (SUA), în turul 3. 

Irina Begu (43 WTA): Ekaterine Gorgodze (Georgia, 112 WTA). În turul 2 poate să joace cu Trevisan (Italia / CS22) sau Cocciaretto (Italia), iar în turul 3 cu Ostapenko (Estonia / CS12) / Dodin (Franța) / Wickmayer (Belgia) / Zhu (China). 

Favorită principală, poloneza Iga Swiatek, o va întâlni în primul tur pe croata Jana Fett (254 WTA), jucătoare venită din calificări.

Invitată la turneu, Serena Williams va juca în primul tur împotriva franţuzoaicei Harmony Tan. Fostul nr. 1 mondial, câştigătoare a 23 de titluri de Mare Şlem, americanca se află pe aceeași jumătate de tablou cu Halep, Ruse, Bara, Bogdan și Buzărnescu. 

Campioana en titre de la US Open, Britanica Emma Răducanu va juca în primul tur cu belgianca Alison van Uytvanck, iar canadianca de origine română Bianca Andreescu o va înfrunta pe americanca Emina Bektas.

La ediţia din acest an a turneului de la Wimbledon se vor acorda premii record în valoare totală de 40.350.000 de lire sterline. Pe de altă parte, WTA şi ATP au anunţat că nu vor acorda puncte ca urmare a deciziei organizatorilor britanici de a nu permite prezenta jucătorilor ruşi şi belaruşi, ca urmare a invaziei din Ucraina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...