Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 23 iunie 2022

NATAȚIE / CM 2022: Mihai Covaliu îl consideră pe David Popovici un model pentru toți sportivii români

Preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu i-a transmis, astăzi (joi, 23 iunie), un mesaj lui David Popovici, câştigător a două medalii de aur la Campionatul Mondial de nataţie de la Budapesta. Campionul olimpic de la sabie l-a numit "model pentru orice sportiv român".

În postarea de pe pagina de Facebook a COSR, una dedicată Zilei Olimpice, fostul scrimer dinamovist i-a transmis tânărului: "Felicitări David! Felicitări echipei şi familiei tale pentru tot ce aţi realizat împreună şi pentru că aţi arătat că atunci când te pregăteşti, te dăruieşti, succesul nu ţine cont de vârstă! Eşti un model pentru orice sportiv român".

COSR a salutat succesele lui David Popovici, subliniind că tânărul a scris istorie pentru sportul românesc, fiind primul înotător din ţara noastră care devine dublu campion mondial: "Copilul minune al înotului mondial a recidivat la Mondialele de la Budapesta. La 17 ani, David a devenit pentru a doua oară campion mondial, acum în proba probelor din înot, 100 m liber. David a intrat la start cu dezinvoltura pe care a afişat-o în fiecare cursă de la Budapesta, una care vine din pregătirea constantă şi talent. A avut o primă lungime de bazin bună, a întors al doilea iar finalul a fost din nou spectaculos. David a atins primul plăcuţa şi a oprit cronometrul la 47.58. David Popovici a scris istorie pentru sportul românesc, e primul înotător bărbat din ţara noastră care devine dublu campion mondial. David este al doilea înotător din toate timpurile care reuşeşte să câştige aur la probele 100 şi 200 m liber la aceeaşi ediţie după americanul Jim Montgomery, care a reuşit acest lucru în 1973, la prima ediţie a Campionatelor Mondiale de la Belgrad. Ziua Olimpică e mai frumoasă graţie lui David Popovici! Visurile împlinite şi puterea exemplului, atitudinea şi pasiunea, bucuria de a concura şi modul în care a împărţit-o, l-au transformat în idol pentru copiii care îşi doresc să devină campioni".

La Budapesta, David Popovici a devenit al doilea înotător din istorie, după americanul Jim Montgomery (1973), care a izbutit „dubla” – victorii la 100 m și 200 m liber – la Campionatul Mondial.

Plecat în cursă pe culoarul 4, David Popovici a oprit cronometru în 47,58 de secunde. Pe locurile următoare în finala de la 100 m liber s-au clasat francezul Maxime Grousset (47,64 secunde), canadianul Joshua Liendo Edwards (47,71s), chinezul Zhanle Pan (47,79s), americanul Brooks Curry (48,00s), ungurul Nandor Nemeth (48,13s), britanicul Lewis Edwards Burras (48,23s) și italianul Alessandro Miressi (48,31s).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...