Wikipedia

Rezultatele căutării

miercuri, 22 iunie 2022

TENIS: ATP va permite ca antrenorii să dea indicații jucătorilor în timpul meciurilor

Asociaţia Jucătorilor Profesionişti de Tenis (ATP) a anunțat că va permite ca antrenorii să ofere indicaţii (coaching) la turneele din a doua jumătate a anului, inclusiv la US Open şi Turneul Campionilor, începând cu 11 iulie. Această decizie nu are însă caracter definitiv, ci experimental. 

Potrivit ATP, un antrenor va putea da sfaturi unui jucător, verbal sau prin semne, dintr-un loc special desemnat în arenă, cu condiţia să nu întrerupă jocul sau să-l deranjeze pe adversar. Experimentul se va derula din 11 iulie până în noiembrie, când anul competițional 2022 se va încheia cu Turneul Campionilor.

Antrenorul nu va putea rosti mai mult de câteva cuvinte, iar intervenția verbală a acestuia va fi permisă doar când jucătorul este pe aceeaşi parte a terenului cu antrenorul său. ”Antrenorul nu poate vorbi cu jucătorul când acesta părăseşte terenul din orice motiv”, a adăugat ATP. În schimb, semnele cu mâna vor fi acceptate în orice moment al partidei. Abuzurile şi utilizarea greşită a condiţiilor privind coaching-ul vor fi sancţionate, inclusiv cu amenzi, iar evaluarea experimentului se va face la sfârșitul anului 2022 pentru o potenţială includere definitivă în viitor.

Pe de altă parte, organismul a subliniat, într-un comunicat, că în ultimii ani au fost testate diverse experimente, inclusiv coaching-ul pe teren şi cel prin căşti. 

Este de amintit că WTA a autorizat deja coaching-ul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...