Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 28 mai 2020

OLIMPISM: Octavian Morariu, Nadia Comăneci şi Mihai Covaliu sunt incluși în comisiile CIO

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunțat componenţa comisiilor sale pentru 2020. Din acestea fac parte Octavian Morariu, Nadia Comăneci şi Mihai Covaliu.
După cum se știe, Octavian Morariu, care este membru CIO pentru România, deține funcția de șef al Comisiei CIO pentru viitoarele ediţii ale Jocurilor Olimpice de iarnă, fiind cooptat încă de anul trecut în Comisia de Coordonare a JO de iarnă Beijing 2022 prezidată de Juan Antonio Samaranch. Oficialul român a fost reconfirmat pentru 2020.
Din acest an, Mihai Covaliu, care este preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Roman (COSR), se va număra, alături de Nadia Comăneci, eroina JO de vară de la Montreal, printre membrii Comisiei pentru Anturajul Sportivilor, prezidată de Serghei Bubka.
Șeful COSR conduce și Comisia de Marketing şi Comunicare a Asociaţiilor Comitetelor Olimpice Europene (EOC) şi este membru în Comisia de Marketing a Asociaţiilor Comitetelor Olimpice Naţionale (ANOC).
În comunicatul postat pe pagina oficială de Facebook a COSR că, ”în concordanţă cu recomandările Agendei Olimpice 2020 privind egalitatea de gen, se observă o creştere a numărului de femei în comisiile CIO, faţă de 2019. În prezent, în cele 30 de comisii CIO, 47,7 la sută din locuri sunt ocupate de femei, fata de 45,4 la suta în 2019”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...