Wikipedia

Rezultatele căutării

sâmbătă, 23 mai 2020

FOTBAL: Premierul Spaniei a anunţat că LaLiga se va relua după 8 iunie

Premier al Spaniei, Pedro Sanchez a anunțat, astăzi (sâmbătă, 23 mai), că prima divizie de fotbal se va relua după 8 iunie, cel mai probabil în week-end-ul 12-15 iunie. Competiția a fost întreruptă în martie de pandemia de Covid-19.
LaLiga va fi al doilea campionat important din Europa care îşi va relua meciurile, după Bundesliga. Cele din Franța, Olanda, Belgia și Scoția au fost anulate definitiv. 
Anunţul premierului spaniol confirmă aşteptările conducătorilor forurilor fotbalistice iberice, care plănuiau reluarea campionatului în 12 sau 13 iunie. "Spania a făcut ceea ce trebuia să facă, iar acum se deschid noi orizonturi pentru toată lumea. A venit momentul să vă reluaţi multe dintre activităţile voastre zilnice. La Liga va reveni începând din 8 iunie", a declarat Sanchez.
Acest anunț a fost primit cu bucurie de oamenii de fotbal din Spania. Preşedintele LaLiga, Javier Tenas, a scris pe Twitter: "Suntem foarte fericiţi de decizie. Este rezultatul muncii deosebite a cluburilor, jucătorilor, antrenorilor, CSD (n.r. - Consiliul Superior al Sportului) şi agenţilor implicaţi. Dar este foarte important să urmăm normele sanitare. Nu putem lăsa garda jos".
Zilele trecute, presa spaniolă scria că LaLiga s-ar putea relua vineri, 12 iunie, cu derby-ul FC Sevilla - Betis Sevilla, din cadrul etapei a 28-a. Un anunţ oficial va fi făcut, cel mai probabil, în 28 mai. Fiecare echipă din LaLiga va disputa câte un meci la 72 de ore, iar competiţia s-ar putea încheia la 19 iulie.
Echipel spaniole de fotbal şi-au reluat antrenamentele din 8 iunie, în plan individual, iar de luni ele au putut organiza sesiuni de pregătire în grupuri de până la zece fotbalişti.
Unsprezece etape de campionat sunt încă de jucat în prima ligă spaniolă. Iar în runda următoare, a 28-a, sunt programate meciurile Mallorca - FC Barcelona, Real Madrid - Eibar, FC Sevilla - Betis Sevilla, Real Sociedad - Osasuna, Grenada - Getafe, Athletic Bilbao - Atletico Madrid, Valencia - Levante, Celta Vigo - Villarreal, Espanyol Barcelona - Alaves, Leganes - Valladolid.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...