Wikipedia

Rezultatele căutării

duminică, 31 mai 2020

ATLETISM: Triplul campion olimpic Bobby Joe Morrow a decedat la 84 de ani

De trei ori câștigător al titlului olimpic, Bobby Joe Morrow a decedat la 84 de ani, din cauze naturale, în locuinţa sa din San Benito. Fost deținător al recordului mondial la 100 m și 4x100 m, acesta a fost inclus în Hall of Fame-ul atletismului din SUA în 1975. 
Născut în 15 octombrie 1935, la Harlingen (Texas), Bobby Joe Morrow a crescut la o fermă din San Benito. Înainte de a deveni sprinter, el a jucat fotbal american pentru Benito High School. Supranumit ”Fulgerul alb din Texas”, el a fost primul  sprinter de la Jesse Owens care a câștigat medalia olimpică de aur la 100 m, 200 m și 4x100 m la o singură ediție a Jocurilor Olimpice. S-a întâmplat în 1956, la Melbourne. Această performanţa a mai fost reușită de americanul Carl Lewis (medaliat de aur şi la săritura în lungime, în 1984) şi de jamaicanul Usain Bolt. 

În 1956, Morrow a fost desemnat Sportivul Anului de către revista ”Sports Illustrated”, devansându-i pe jucătorul de baseball Mickey Mantle şi pe boxerul Floyd Patterson. Morrow s-a retras din atletism în 1958, înainte de a reveni pentru scurt timp în 1960, când a încercat fără succes să se califice la Jocurile Olimpice de la Roma.

World Athletics a postat un mesaj în care îi aduce un omagiu lui Morrow. De asemenea, districtul şcolar din San Benito, Texas, al cărui stadion de fotbal american poartă numele fostului sprinter, a transmis, sâmbătă, condoleanţe pe pagina sa de Facebook, menţionând că moştenirea lui Morrow va fi "prezentă pentru totdeauna" în oraş. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...