Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 28 mai 2020

RUGBY: Au fost stabilite 10 modificări temporare ale regulilor de joc

Sporturile de combat, cele în care contactele fizice dintre practicanți sunt imposibil de evitat, suferă cel mai tare de când cu pandemia de COVID-19. Tocmai pentru că în ele riscul de infectare este extrem de mare. În acest context, World Rugby a adoptat zece modificări ale regulilor de joc.
Sunt vizate îndeosebi placajele, grămezile, ruck-ul și molul. În ideea de a limita pe cât posibil contactul fizic între jucători. Desigur nu se pune problema a se interzice aglomerările... Situație în care varianta în XV a sportului cu balonul oval ar deveni rugby tag sau rugby tuch. Mai degrabă, ea ar semăna cu aceea în 7, care este în programul Jocurilor Olimpice.
Iată care ar fi cele 10 modificări de reguli potrivit site-ului lequipe.fr:
1. Grămada nu se va mai reface
2. Talonerul va pune un picior înainte pentru a stabiliza grămada
3. Nu va mai exista grămadă pentru o lovitură liberă sau una de penalizare
4. Balonul va fi jucat la mănă în locul unei grămezi la 5 metri atunci când un jucător în atac este imobilizat cu balonul în mână în fața buturilor adverse
5. Cartonaș portocaliu (15 minute de eliminare temporară în loc de 10) pentru un placaj înalt ce nu presupune arătarea cartonașului roșu
6. Nu mai există placaj blocant (jucătorul în atac eliberează balonul spre echipa în defensivă)
7. Balonul trebuie să părăsească un ruck după  3 secunde (în loc de 5 secunde ca până acum)
8. Se va dicta lovitură liberă (în loc  de grămadă) pentru a se sancționa o ieșire lentă din ruck
9. Niciun jucător nu poate participa la un mol dacă el nu s-a aflat acolo în momentul inițierii sale
10. O singură avansare prin mol
Aceste reguli sunt temporare, ele urmând a fi aplicate pe perioada în care riscul de infectare cu COVID-19 este ridicat.
Totodată, World Rugby a recomandat practicanților sportului cu balonul oval o serie de reguli de igienă. Astfel, jucătorii vor trebui să se spele pe mâini și pe față înainte și după meci, să își schimbe tricourile, șorturile și căștile la pauză, să folosească sticle cu apă personalizate, să evite semnele de salut prin atingere a mâinilor și felicitările care presupun contactul fizic. De asemenea, baloanele de joc vor fi dezinfectate frecvent, iar participanților la meci li se va recomanda să evite a scuipa sau a-și sufla nasul pe terenul de joc. 
În privința antrenamentelor, World Rugby a recomandat ca exersarea grămezilor ordonate cu opt jucători, la jug, să se facă separat. Iar pregătirea molurilor, a aglomerărilor să se facă la sfârșitul sesiunii de antrenament. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...