Wikipedia

Rezultatele căutării

miercuri, 24 iunie 2020

TENIS: Tatăl lui Djokovic îl acuză pe bulgarul Dimitrov pentru răspândirea coronavirusului la Adria Tour

Tată al liderului ATP, Novak Djokovic, Srdjan Djokovic îl consideră vinovat de răspândirea coronavirusului la Adria Tour pe jucptorul bulgar Grigor Dimitrov. Managerul celui acuzat a respins orice responsabilitate a protejatului său.
Numărul mare persoane infectate cu COVID-19 la mini-turneul de tenis de la Zadar (Croația) a provocat un scandal în lumea sportului alb. Potrivit tatălui sportivului, vinovat de această situație ar fi bulgarul Grigor Dimitrov, cel care a avut primul rezultat pozitiv la test. „De ce s-a întâmplat? Pentru că omul a venit probabil bolnav de cine ştie unde. Nu s-a testat acolo. S-a testat în altă parte... Nu cred că este corect. Bine, ce să faci... El a adus mari prejudicii Croaţiei şi nouă, ca familie, dar şi Serbiei", a declarat Srdjan Djokovic, care a adăugat că al său fiu nu prezintă simptomele bolii COVID-19, dar este foarte afectat de ceea ce s-a întâmplat la Zadar.  „Nimeni nu e bine. Nici el... Nimeni nu este bine din cauza situaţiei. El nu este bine, dar ce să facă?  Situaţia este cea care este. Va trebui să ieşim mai puternici din asta. Să înţelegem că trebuie să treacă.  Să ne protejăm pe noi într-un fel".
Manager al lui Grigor Dimitrov, Gheorghi Stoimenov a respins acuzațiile ce i se aduc protejatului său: „După trei luni de izolare totală, Grigor a mers direct la Belgrad. Nici aolo, nici la Zadar, lui nu i s-a propus sau impus să facă un test pentru noul coronavirus. Organizatorii evenimentului sunt singurii care aveau responsibilitatea protocolului sanitar al turneului, de a avea reguli de urmat. Grigor a respectat toate regulile impuse de către organizatori, legile și regulamentele existente la trecerea frontierelor dintre Bulgaria, Serbia și Croația”.  
Dimitrov a jucat atât la mini-turneul de la Belgrad, cât şi la cel din Croaţia, de la Zadar. La acesta din urmă, jucătorul bulgar s-a simţit rău şi a s-a retras din competiţie după meciul cu Borna Cioric. El a plecat la Monaco, unde locuieşte, şi apoi a anunţat că a contractat virusul COVID-19.
Pe lista jucătorilor infectați se mai află Viktor Troicki, Borna Cioric și Novak Djokovic, dar și preparatorul fizic al lui Djokovic, Marko Paniki, și antrenorul lui Dimitrov, Kristijan Groh. Testate pozitiv mai sunt, de asemenea, soțiile lui Viktor Troicki, Aleksandra, însărcinată cu al doilea copil al cuplului, și a lui Djokovic. 
Din acest motiv, ultimele etape ale Adria Tour, de la Banja Luka și Sarajevo, au fost anulate. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...