Wikipedia

Rezultatele căutării

luni, 29 iunie 2020

MOTORSPORT: Monoposturile Mercedes vor fi vopsite în negru

Pilotate de Lewis Hamilton şi Valtteri Bottas, monoposturile echipei de Formula 1 Mercedes-AMG Petronas vor fi vopsite în negru în decursul ediției 2020 a Campionatului Mondial, în semn de sprijin pentru lupta împotriva rasismului şi discriminării. Se renunță astfel la culoarea care a adus supranumele „Săgețile argintii” bolizilor acestui team. 
Într-un articol postat pe site-ul oficial, Mercedes a precizat că mişcarea „Black Lives Matter” a dovedit cât de mult este nevoie de noi măsuri şi acţiuni în lupta împotriva rasismului. „I-am ascultat pe membri team-ului nostru pentru a vedea cum se reflectă și ce trebuie să fie pe viitor. Pentru 2020, noi am ales să exprimăm public voința noastră de a ameliora diversitatea în echipa noastră unde doar trei la sută din forţa noastră de muncă se identifică ca aparţinând grupurilor etnice minoritare şi doar 12 la sută dintre angajaţii noştri sunt femei. Trebuie să găsim noi abordări pentru a atrage talente din segmente ale societăţii la care nu ajungem în prezent. Noi știm că dacă vom reuși asta team-ul nostru va fi și mai puternic”, se arată într-un comunicat al echipei Mercedes F1. 
De șase ori campion mondial la Formula 1, totodată singurul pilot de culoare din competiție, Lewis Hamilton a anunţat că va pune pe picioare o comisie în parteneriat cu Academia Regală pentru Inginerie pentru a promova participarea minorităţilor de culoare în motorsport. „Este atât de important, indiferent dacă dacă e vorba despre un individ, o marcă sau o companie, încât profităm de acest moment şi îl folosim pentru a ne educa pe noi înşine, pentru a face schimbări reale semnificative atunci când vine vorba de asigurarea egalităţii şi integrării. Am experimentat personal rasismul în viaţa mea. Familia mea, de asemenea. Și vorbesc din inimă când fac apel la schimbare. Când am vorbit cu Toto (n.t. - Wolff, director echipa Mercedes-AMG Petronas) despre speranţele mele, mi-a spus că este atât de important să rămânem uniţi. Aş dori să îi mulţumesc mult, lui Toto şi Consiliului de administraţie al Mercedes, că mi-au acordat timp pentru a mă asculta, pentru a înţelege cu adevărat pasiunea mea pe acest subiect şi pentru că au transmis acest mesaj puternic al voinței noastre de a ne schimba. Vrem să construim ceva care să depăşească sportul și putem fi lideri de opinie prin această acțiune și de a aduce mai multă diversitate în cadrul propriei noastre activităţi. Asta va trimite un mesaj puternic şi va oferi altora încrederea de a începe un dialog despre cum pot implementa schimbarea", a spus Hamilton.
"Rasismul şi discriminarea nu au un loc în societatea noastră, în sportul nostru sau în echipa noastră: aceasta este o credinţă de bază pentru Mercedes. Dar având credinţele şi gândirea corecte nu este suficient dacă rămânem tăcuţi. Dorim să folosim vocea noastră şi platforma noastră globală pentru a vorbi pe un ton ridicat despre respect şi egalitate, iar Săgeţile Argintii vor concura în negru întregul sezon 2020 pentru a arăta angajamentul nostru pentru o mai mare diversitate în cadrul echipei noastre şi în cadrul sportului nostru"Toto Wolff, director echipa Mercedes-AMG Petronas
Amânat de pandemia de COVID-19, ediția 2020 a Campionatului Mondial de Formula 1 va începe, duminică, pe circuitul de la Spielberg, din Austria.
La 2 iunie, FIA a prezentat calendarul primelor opt curse de Formula 1 din sezonul 2020, care vor avea loc în Europa, Campionatul Mondial urmând a avea startul în Austria, la Spielberg, în 5 iulie.
Potrivit acestuia, primele opt etape sunt următoarele:
5 iulie - Grand Prix Austria / Austria (Spielberg)
12 iulie - Grand Prix Styria / Austria (Spielberg)
19 iulie - Grand Prix Ungaria / Ungaria (Budapesta)
2 august - Grand Prix Marea Britanie / Marea Britanie (Silverstone)
9 august - Grand Prix ”a 70-a aniversare” / Marea Britanie (Silverstone)
16 august - Grand Prix Spania / Spania (Barcelona)
30 august - Grand Prix Belgia / Belgia (Spa Francorchamps)
6 septembrie - Grand Prix Italia / Italia (Monza)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...