Wikipedia

Rezultatele căutării

sâmbătă, 27 iunie 2020

FOTBAL / ANGLIA: Parada Campionilor se va desfășura atunci când condițiile sanitare o vor permite

În contextul pandemiei de COVID-19, în Regatul Unit al Marii Britaniei și Irlandei de Nord doar se discută despre redeschiderea pub-urilor. Și cum și meciurile se dispută cu porțile închise, fanii lui Liverpool au sărbătorit câștigarea titlului pe străzile din oraș, joi și vineri seara. 
Mii de oameni au ignorat orice regulă de distanțare fizică, precum și portul măștii sau a mănușilor... În schimb, s-au folosit torțe, fumigene, artificii și petarde. Din belșug. Și aceasta deși clubul englez a încercat să-și potolească admiratorii. ”Mulți au ales să ignore sfaturile în materie de distanțare socială și riscă securitatea publică. Orașul nostru e în criză sanitară și acest comportament e total inacceptabil. Pericolul unui al doilea val există și noi trebuie să lucrăm împreună pentru a ne asigura că nu vom irosi tot ceea ce am realizat în timpul izolării”, s-a recunoscut într-un comunicat, adăugându-se că se pregătește o paradă, însă aceasta se va desfășura „atunci când toată lumea se va putea reuni pentru a sărbători. Până atunci, securitatea orașului nostru, a locuitorilor noștri rămâne prioritatea numărul 1”. 
E de înțeles de ce a intervenit și primarul din Liverpool, Joe Anderson, care i-a îndemnat pe fani să rămână prudenți. 
„Sunt cu adevărat preocupat de scenele din această seară. Apreciez faptul că fanii lui Liverpool vor să se bucure, dar, pentru propria voastră siguranță, precum și pentru a celorlalți, mergeți și sărbătoriți acasă. COVID-19 rămâne un risc major și orașul nostru a pierdut deja multe persoane din cauza acestei pandemii”, a scris primarul pe contul său de Twitter. Joi, mii de fani s-au reunit lângă stadionul ”Anfield” pentru a sărbători un trofeu așteptat de 30 de ani. Poliția a emis un ordin de dispersare a fanilor care s-au reunit pentru a doua noapte la rând în oraș. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...