Wikipedia

Rezultatele căutării

vineri, 19 noiembrie 2021

TENIS: Cazul Shuai Peng se discută la ONU. Înaltul Comisariat pentru Drepturile Omului cere deschiderea unei anchete

Înaltul Comisariat pentru Drepturile Omului al Organizației Națiunilor Unite a solicitat dovezi care să ateste că fosta jucătoare chineză de tenis Shuai Peng (35 de ani) este bine. De asemenea, s-a cerut deschiderea unei anchete în privinţa acuzaţiilor aduse de aceasta. Pe de altă parte, WTA, organizația jucătoarelor profesioniste de tenis, a anunțat că e posibilă anularea tuturor turneelor pe teritoriul Chinei. 

Dezvăluirile făcute recent de Shuai Peng, precum și faptul că aceasta a dispărut de atunci nu au rămas fără rezultat. În 2 noiembrie, Peng a publicat un mesaj lung pe reţeaua de socializare Weibo, echivalentul chinezesc al Twitter. În acea intervenție, fosta campioană de la Roland Garros și Wimbledon, de la dublu, îl acuză pe fostul vicepremier Zhang Gaoli (75 de ani) că a violat-o, înainte de a o face amantă. "Am fost foarte speriată. În după-amiaza aceea, am refuzat mai întâi. Nu m-am putut opri din plâns. De frică (...) am cedat şi am făcut sex", a scris jucătoarea care a ocupat locul 14 mondial. Ea a adaugat că soţia liderului chinez ar fi ştiut despre asta şi "a fost de pază afară". Peng a spus că mai târziu a devenit amanta lui Zhang, până la o ceartă care a avut loc cu o săptămână înainte. Ea  a precizat că nu are dovezi care să-şi susţină afirmaţiile. Este pentru prima dată când un politician chinez de rang înalt este ținta unor asemenea acuzaţii publice.

De atunci, Peng n-a mai avut ieșiri publice directe. Doar televiziunea chineză de stat a difuzat un mesaj care i-ar fi aparținut. Ceea ce a stârnit și mai multe suspiciuni. Și l-a făcut pe purtătorul de cuvânt al Înaltului Comisariat pentru Drepturile Omului, Liz Throssell, să reacționeze: "Este important să avem dovezi despre locul în care se află şi dacă este bine. Şi cerem instant deschiderea unei anchete transparente în privinţa acuzaţiilor de agresiune sexuală".

Miercuri, după ce canalul tv în limba engleză CGTN a dezvăluit o captură de ecran a unui e-mail atribuit lui Peng Shuai, pe care aceasta l-ar fi trimis conducerii WTA, Steve Simon şi-a exprimat îndoielile cu privire la autenticitatea acestui mesaj în care campioana îşi declară "false" acuzaţiile la adresa lui Zhang Gaoli. "Nu cred că acesta este deloc adevărul", a spus Simon pentru CNN, numind e-mailul drept o regie. "Dacă a fost obligată să îl scrie, dacă cineva l-a scris pentru ea, nu ştim [...] dar până nu vorbim personal cu ea, nu vom fi liniştiţi”, a spus oficialul, care nu exclude anularea competiţiilor organizate sub egida WTA în China, dacă Beijingul nu face lumină asupra dispariţiei campioanei Shuai Peng. Într-un interviu acordat joi pentru CNN, Steve Simon a spus: "Suntem complet pregătiţi să ne retragem (din China) şi să ne confruntăm cu toate complicaţiile care decurg din această decizie. (...) Pentru că acuzaţiile de viol sunt mai importante decât afacerile".

Chestionaţi de mai multe ori pe această temă, purtătorii de cuvânt ai Ministerului chinez de Externe au spus că nu cunosc acest caz, refuzând să comenteze, argumentul fiind că nu este o problemă diplomatică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...