Wikipedia

Rezultatele căutării

luni, 15 noiembrie 2021

FOTBAL / CM 2022 PRELIMINARII: Portugalia a fost trimisă la baraj de Serbia, Ronaldo s-a prăbușit pe gazon de furie

Lider în Grupa A din preliminariile Campionatului Mondial de fotbal 2022, zona europeană, înaintea ultimei etape, echipa Portugaliei avea nevoie de un rezultat de egalitate în fața Serbiei, la Lisabona, pentru a-și asigura calificarea la turneul final găzduit de Qatar. Și deși au condus încă din minutul 2, lusitanii au fost depășiți pe final de rivalii lor, fiind trimiși în baraj.

Confruntarea a debutat cum nu se poate mai bine pentru Cristiano Ronaldo și colegii lui. Bernardo Silva a reușit să recupereze mingea de la Gudelj, iar Renato Sanchez a înscris fără să întâmpine o mare opoziție. Sârbii au reclamat un fault la această fază, însă oficialii VAR n-au depistat nimic neregulamentar. Sârbii au reușit egalarea prin căpitanul Tadic, în minutul 33. Și au dat lovitura de grație în minutul 90, când Mitrovic a trimis cu capul mingea în poarta lusitanilor. Mitrovic, cel care ratase penalty-ul din barajul cu Scoția pentru Euro 2020...

Eșecul i-a supărat foarte tare pe fanii prezenți pe ”Estadio da Luz”. Iar ziarele portugheze apărute azi (luni, 15 noiembrie) au fost extrem de critice cu echipa lui Fernando Santos. ”Rușine mondială”, a titrat „Record”, care a subliniat că selecționata lusitană a dovedit teamă în acest meci. Iar pe coperta publicației apare CR7 prăbușit pe gazon. ”A Bola” a mers și mai departe și i-a numit ”Mizerabili” pe Cristiano Ronaldo și colegii lui. ”Barajul este o pedeapsă mai mult decât meritată”, scrie publicația. Pe același ton a fost și ”O Jogo”, care a titrat „Eclipsă totală”. 

Publicațiile lusitane precintă și declarația lui Bernando Silva: „Am evoluat prost. Le transmitem scuze fanilor. Am marcat repede, iar apoi n-am mai jucat. Este inadmisibil”. Un mesaj ceva mai optimist a transmis selecționerul Fernando Santos: „Eu sunt responsabil, dar voi continua. Sunt sigur că obținem calificarea la Mondial”.    

Tragerea la sorți a meciurilor de baraj se va desfășura la Zurich, în 26 noiembrie. 

Grupa A

Ultima etapă

Portugalia - Serbia 1-2

Luxemburg - Irlanda 0-3

Clasament final

1. Serbia 20 puncte

2. Portugalia 17 puncte

3. Irlanda 9 puncte

4. Luxemburg 9 puncte

5. Azerbaidjan 1 punct

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...