Wikipedia

Rezultatele căutării

miercuri, 17 noiembrie 2021

FOTBAL / CM 2022 PRELIMINARII: Victorioși în Portugalia, sârbii își vor dona prima de un milion de euro copiilor cu dizabilităţi

Echipa de fotbal a Serbiei a produs una dintre surprizele ultimei etape din faza preliminară a Campionatului Mondial de fotbal 2022, zona europeană, impunându-se cu 2-1 la Lisabona și calificându-se astfel la turneul final. La două zile după acel succes, fotbaliștii sârbi au decis să doneze prima promisă copiilor cu dizabilități.

Înainte de plecarea în Portugalia, președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a urcat în avion și i-a încurajat pe componenții naționalei țării din nord-vestul Balcanilor. Tot atunci, demnitarul le-a promis o primă de un milion de euro în caz de victorie și de calificare. Conduși din minutul 2, sârbii au revenit și s-au impus la Lisabona prin golul marcat cu capul de Mitrovic în minutul 90. Și astfel ei s-au calificat direct la Campionatul Mondial, în timp ce campioana europeană din 2016 va disputa meciuri de baraj.

Reveniți acasă, fotbaliștii au fost primiți ca eroi naționali. Iar cotidianul „Kurir” a scris că fotbaliștii vor dona prima de un milion de euro copiilor cu dizabilităţi din Serbia. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...