Wikipedia

Rezultatele căutării

miercuri, 30 septembrie 2020

GIMNASTICĂ: În 2020 nu se vor mai desfășura calificările olimpice

Federația Europeană de Gimnastică (UEG) a anunţat, în urma unei unei şedinţe online a Comitetului Executiv, că a cerut forului internaţional de profil (FIG) să informeze Comitetul Internațional Olimpic despre imposibilitea organizării calificărilor olimpice continentale la gimnastică artistică, din cauza pericolului pandemic. Pe de altă parte, Campionatul European de gimnastică ritmică se va desfășura în luna noiembrie, la Kiev (Ucraina), însă tot fără calificări olimpice.

Într-un cominicat, UEG a precizat că „din cauza situaţie pandemice de-a lungul întregii Europe, nu putem organiza calificările olimpice la niciun Campionate European din acest an”. De asemenea, Campionatele Europene de gimnastică artistică, amânate din luna mai, sunt în pericol să nu se mai desfășoare la Baku, între 9-13 decembrie cele masculine, respectiv între 17-20 decembrie cele feminine. UEG va mai purta discuţii cu organizatorii, iar un răspuns oficial va fi anunţat în 5 octombrie.

Pe de altă parte, Federația Europeană de Gimnastică a precizat că Europenele de gimnastică ritmică se vor derula aşa cum a fost stabilit în iunie, între 26-29 noiembrie, la Kiev, dar tot fără calificări olimpice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...