Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 1 octombrie 2020

FOTBAL: Robert Lewandowski a fost desemnat fotbalistul anului de către UEFA

Uniunea Europeană de Fotbal Asociație (UEFA) l-a desemnat fotbalistul anului pe polonezul Robert Lewandowski (Bayern Munchen). Anunţul a fost făcut, astăzi (joi, 1 octombrie), după tragerea la sorţi a grupelor ediției 2020/2021 a Ligii Campionilor, la Geneva. Au mai fost nominalizaţi pentru acest trofeu Kevin De Bruyne (Belgia, Manchester City) şi Manuel Neuer (Germania, Bayern Munchen).

Lewandowski a primit, totodată, şi trofeul pentru cel mai bun atacant din anul competițional 2019/2020 în Liga Campionilor.

Fotbalista anului a fost aleasă daneza Pernille Harder (VfL Wolfsburg / Chelsea FC), care a câștigat disputa cu Lucy Bronze (Anglia, Olympique Lyon) şi Wendie Renard (Franţa, Olympique Lyon).

La ceremonia de la Geneva, ivorianul Didier Drogba a primit premiul preşedintelui UEFA.

Totodată, „principalul” formaţiei Bayern Munchen, Hans-Dieter Flick, a fost ales de UEFA antrenorul anului în fotbalul jucat de formațiile masculine. Au mai fost nominalizaţi pentru acest trofeu germanii Jurgen Klopp (Germania, FC Liverpool) şi Julian Nagelsmann (Germania, RB Leipzig).

La feminin, antrenorul anului a fost ales francezul Jean-Luc Vasseur (Olympique Lyon). La această categorie au mai fost nominalizaţi spaniolul Lluis Cortes (FC Barcelona) şi germanul Stephan Lerch (VfL Wolfsburg).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...