Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 1 octombrie 2020

FOTBAL / GERMANIA: Arbitra Bibiana Steinhaus s-a retras din activitate

Unică femeie arbitru din Bundesliga, Bibiana Steinhaus a pus capăt carierei sale la vârsta de 41 de ani. Aceasta a oficiat la meciul Bayern Munchen - Borussia Dortmund (3-2), miercuri, contând pentru Supercupa Germaniei.

Născută la Bad Lauterberg im Harz, în 24 martie 1979, Bibiana Steinhaus și-a motivat decizia: „La fel ca mulţi alţi oameni, am fost obligată să îmi revizuiesc priorităţile în timpul crizei de coronavirus. M-am gândit mult la elementele pro şi contra şi, după o discuţie sinceră şi constructivă cu Lutz Michael Frolich, directorul sportiv al arbitrajului de elită din cadrul federaţiei, am decis să îmi închei cariera naţională şi internaţională”.

Înainte de a deveni prima şi singura femeie arbitru din 1.Bundesliga, Bibiana Steinhaus a condus meciuri din liga a doua masculină, 2.Bundesliga (din 2007), şi partide la cel mai înalt nivel în fotbalul feminin (din 1999). Ea a oficiat la finalele Campionatului Mondial din 2011, Jocurilor Olimpice din 2012 şi Ligii Campionilor din 2017. De asemenea, a oficiat la Euro 2009, Euro 2013, CM sub 20 de ani 2014, Euro 2017.

În cariera sa, Bibiana Steinhaus a trăit şi întâmplări mai puțin plăcute. În 2015, fotbalistul Kerem Demirbay, pe atunci la Fortuna Dusseldorf, a spus, după ce Steinhaus l-a eliminat: „Femeile n-au ce căuta la un meci al bărbaţilor”. Jucătorul a fost suspendat atunci cinci meciuri.

În februarie 2020, Steinhaus a fost asistent VAR la meciul CFR Cluj – FC Sevilla  (1-1), din „16”-imile Ligii Europa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...