Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 2 decembrie 2021

JUDO: Campioană olimpică la Tokyo, Margaux Pinot susține că a fost bătută de antrenorul său

Multiplă medaliată la JO, CM și CE, Margaux Pinot (27 de ani) a postat un mesaj pe Twitter, însoţit de o poză a ei, în care precizează că a fost bătută de antrenorul şi partenerul său de viaţă, Alain Schmitt. Agresorul a fost reținut inițial, însă apoi a fost pus în libertate, ceea ce a deranjat-o pe sportivă.

În mesajul postat pe Facebook, Margaux Pinot precizează: "În noaptea de sâmbătă spre duminică, am fost victima unei agresiuni în casa mea de către partenerul şi antrenorul meu. Am fost insultată, lovită cu pumnul, dată cu capul de pământ de mai multe ori. Şi în cele din urmă sugrumată".

Cum învinuitul a fost pus în libertate de o decizie a justiţiei, performera a fost dezamăgită: "Credeam că mor. Am mai multe răni, inclusiv un nas rupt şi 10 zile de întrerupere a activităţii. Astăzi justiţia a decis să-l elibereze. Ce valoare are apărarea lor calomnioasă împotriva rănilor mele şi a sângelui împrăştiat pe podeaua apartamentului meu? Ce lipsea? Moartea la sfârşit, poate? Probabil că judoul m-a salvat", a reacţionat ea.

Adus în faţa instanţei, având şi el cu contuzii pe faţă, Alain Schmitt (38 de ani) a recunoscut că a avut o înfruntare cu sportiva, însă a respins acuzaţiile că ar fi lovit-o. După audierea părților, judecătorul a considerat că probele prezentate sunt insuficiente, astfel că l-a eliberat pe antrenor. Decizia a fost atacată de Parchetul din Bobigny, care a cerut o pedeapsă de un an închisoare cu suspendare pentru "violenţă foarte gravă, chiar şi pentru un infractor fără antecedente".

Născută la Besancon, în 6 ianuarie 1994, Margaux Pinot a concurat la două categorii (63 şi 70 kg). În palmaresul său figurează un titlu olimpic la Tokyo, anul acesta, cu echipa mixtă a Franţei, o medalie de bronz la Campionatele Mondiale din 2019, două titluri de campioană europeană (2019 şi 2020) şi două medalii de argint la CE (2017, 2021). Grație acestor rezultate, Margaux Pinot a devenit Cavaler al Legiunii de Onoare în 2021. 

Alain Schmitt urma să prea conducerea tehnică a lotului feminin al Israelului, însă forul de judo din această ţară a renunţat la angajarea lui după scandalul izbucnit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...