Vicecampioană olimpică la spadă anul acesta, Ana Maria Popescu Brânză a mărturisit că este recunoscătoare pentru faptul că din 26 de ani de carieră 25 i-a petrecut în curtea Clubului Sportiv al Armatei Steaua. ”Atât cât voi putea voi rămâne alături de CSA Steaua. Toată experienţa câştigată sper să o pot întoarce sportivilor şi tuturor celor care cred că le pot fi de ajutor. Este de datoria noastră să creăm campioni. Sportul m-a învăţat că într-o echipă fiecare trebuie să renunţe puţin la el pentru binele echipei. Asta trebuie să facem toţi pentru ca Steaua să rămână cel mai performant şi iubit club din România", a spus Ana Maria, care a adăugat că prin retragerea ei, a Larisei Iordache, a lui Maria Drăgulescu și Horia Tecău sportul românesc nu va fi mai sărac. ”Vor apărea alți campioni”, a concluzionat scrimera.
În 7 decembrie, după Cupa Mondială de spadă de la Dubai, Ana-Maria Popescu şi-a anunţat retragerea din activitate. În vârstă de 37 de ani, ea a fost desemnată la sfârşitul lunii noiembrie de Federaţia Internaţională de Scrimă drept cea mai bună spadasină a lumii. Stelista a primit această distincție pentru a cincea oară. Ana-Maria Popescu are în palmares 3 medalii olimpice (1 aur, 2 argint), 7 mondiale (2 aur, 2 argint, 3 bronz) şi 13 europene (7 aur, 4 argint, 2 bronz).
Omagiat cu o zi înainte de a împlini 41 de ani, Marian Drăgulescu a recunoscut că îi este dificil să renunțe la cariera de sportiv și a glumit amintind că s-a mai retras de trei ori. ”De data asta cred că este pe bune. Cred că am întins elasticul cât am putut de mult. Vine o vreme când trebuie să îţi pui şi cipicii în cui şi să încerci să dai o mână de ajutor şi din altă poziţie. De aceea voi rămâne în cadrul CSA Steaua ca antrenor de copii", a explicat Drăgulescu, care a mulțumit antrenorului său, Ștefan Gal, amintind că și acesta se pensionează acum.
Gimnastul Marian Drăgulescu s-a retras din activitate după participarea la Campionatele Mondiale de la Kitakyushu (Japonia) din luna octombrie. Bucureșteanul a cucerit 3 medalii la Jocurile Olimpice (1 argint, 2 bronz), 10 la Campionatele Mondiale (8 aur, 2 argint) şi 18 la Campionatele Europene (10 aur, 6 argint, 2 bronz).
În aceeași gală, CSA Steaua şi-a premiat cei mai buni performeri din acest an. Comandant al clubului militar, Răzvan Ştefan Bichir a subliniat că sportivii militari şi-au adus contribuţia la toate cele patru medalii cucerite de România la Jocurile Olimpice de la Tokyo. "Anul 2021 a fost unul reuşit pentru sportul militar ţinând cont că sportivii săi au contribuit la cele patru medalii cucerite de România la Jocurile Olimpice de la Tokyo, este vorba despre canotorii Simona Radiş, Ciprian Tudosă, Mugurel Semciuc şi spadasina Ana-Maria Popescu", a spus acesta. Iar preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, le-a mulţumit sportivilor din cadrul CSA Steaua pentru rezultatele obţinute la Tokyo. "Medaliile la Jocurile Olimpice puteau fi mai multe, dar să ne bucurăm că după această perioadă dificilă am reuşit să ne întoarcem cu aceste medalii puţin mai strălucitoare decât la Rio", a subliniat Covaliu. Titlul de ”Sportiva anului” i-a revenit Simonei Radiş, medaliată cu aur la JO de la Tokyo, la canotaj, alături de dinamovista Ancuța Bodnar.
Superlativele anului la Steaua
Sportivul anului la seniori – Simona Radiș (canotaj)
Sportivul anului 2021 la tineret - Andreea Beatrice Ana (lupte)
Sportivul anului 2021 la juniori - Darius Movileanu (tenis de masă)
Echipa anului 2021 la seniori – echipa masculină de polo Premiul special - echipa masculină de volei
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu