Wikipedia

Rezultatele căutării

miercuri, 28 iulie 2021

JO TOKYO 2020 / CANOTAJ: VIDEO Cu masca pe figură! Fotbaliștii de la Real Madrid se antrenează precum lotul de canotaj al României!

La începutul acestei luni, antrenorul de fotbal Florin Motroc a postat pe contul său de Facebook un filmuleț în care fotbaliștii lui Real Madrid se pregătesc purtând măști de oxigen! Acest gen de antrenament este folosit de lotul de canotaj al României de ani buni. Și e o altă explicație a rezultatelor pe care canotorii români le înregistrează la marile competiții.

Florin Motroc a însoțit filmulețul postat cu următorul comentariu: „Nu sunt astronauți, nu sunt galactici, sunt jucătorii lui Real Madrid ! Despre ce vorbim?”. Imaginile au stârnit reacții diferite. „Noi nu avem nici medicamente pentru jucători”, a scris Ioan Oaie Pănescu. „Vorbim despre știință, despre suportul financiar pentru a susține excelența în performanţă, vorbim de echipa interdisciplinară care se află în spatele performanțelor de vârf (nimic nu este întâmplător)!”, a comentat și Corin Trifea.



Văzând imaginile cu fotbaliștii Realului din Madrid mi-am amintit că și componenții lotului olimpic de canotaj erau supuși unor astfel de teste. Doar că spre deosebire de fotbaliști, care alergau purtând mască și având în spate un dispozitiv care înregistra informațiile transmise de senzori, canotorii „trăgeau” la ergometru. Tot cu masca pe figură, ceea ce, o știm cu toții de când cu pandemia, nu este tocmai plăcut.

Informat că la FR de Canotaj astfel de teste fizice sunt efectuate de câțiva ani, Florin Motroc a replicat: „Nu am știut! E clar, ca nimic nu e întâmplător!”.

În canotajul românesc există o tradiție în implicarea științei în pregătirea sportivilor. Prin 2000, Pierre de Hillerin, la acea vreme șef al Centrului pentru Problemele Sportului, îmi spunea că FR de Canotaj este una dintre puținele federații sportive de la noi interesate de noutățile care apar în antrenamente la nivel mondial.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...