Wikipedia

Rezultatele căutării

luni, 26 iulie 2021

JO TOKYO 2020 / BOX: Claudia Nechita e la un pas de medalie, Cosmin Gîrleanu a pierdut cu un fost campion european

Pronosticurile s-au confirmat și în turneul olimpic de box. Favorită, Claudia Nechita (categoria 57 kg) s-a impus clar (5-0) în meciul cu somaleza Ali Rsa, fiind prima româncă victorioasă într-un meci în „Careul magic” la JO. Cosmin Gîrleanu (cat. 52 kg), în schimb, n-a putut compensa lipsa de experiență, fiind depășit de bulgarul Daniel Asenov. 

Nechita a dominat confruntarea cu Rsa, o somaleză stabilită de ani buni în Anglia, unde a debutat cu succes la profesioniști. Românca a fost dată câștigătoare de toți cei cinci arbitri judecători. Victoria stelistei nu este întâmplătoare. În turneul de calificare de la Paris, Claudia a câştigat în faţa campioanei mondiale din 2018, nemţoaica Ornella Wahner, iar în partida decisivă, eleva lui Adrian Lăcătuş a trecut (5-0) de reprezentanta Turciei, Guldagi Aycan.

De altfel, succesul Claudiei a fost anticipat și de către Federația Română de Box, care a subliniat deunăzi, într-o postare pe Facebook, că Nechita „are culoar și valoare de medalie olimpică. Tragerea la sorți a fost una bună pentru Claudia Nechita. Sportiva noastra va sta în primul tur, în saisprezecimi, iar în optimi, Claudia va boxa cu somaleza Ali Rsa. Pentru medalie, în sferturi, Nechita poate boxa cu învingătoarea din meciul Hlimi Ep Moulahi (Tunisia) - japoneza Irie. Sportiva legitimată la CSA Steaua are șansa de a intra în istorie, aducând prima medalie olimpică din istoria boxului feminin românesc”. În sferturile de finală, în 28 iulie, românca va boxa cu japoneza Sena Irie, care a trecut cu 5-0 de tunisianca Khouloud Hlimi Ep Moulahi.

La masculin, tânărul Cosmin Gîrleanu a fost depășit (0-5) de bulgarul Daniel Asenov, campion european de seniori în 2015 și 2017. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...