Aflată în Japonia, dinamovista a participat, alături de colegele sale, la primele antrenamente desfășurate pe canalele de la Sea Forest Waterway, o bază de canotaj și kaiac-canoe care a fost construită special pentru concursul olimpic. Mădălina Bereș a declarat pentru agerpres.ro că a fost surprinsă de desemnarea sa ca portdrapel: „Sinceră să fiu nu mă aşteptam. Chiar m-a luat prin surprindere decizia. Ştiu că în echipa olimpică a României sunt sportivi cu rezultate absolut excepţionale şi a fost o surpriză totală pentru mine să fiu eu cea aleasă. Portdrapelul este o onoare, un privilegiu pentru mine. Imediat când am aflat că voi fi portdrapel am sunat-o pe mama şi era extrem de bucuroasă. Chiar m-a certat, mi-a zis de ce nu am anunţat-o mai devreme. Dar i-am spus că nici eu nu am ştiut absolut nimic în legătură cu asta, pur şi simplu am fost şi eu surprinsă că sunt portdrapel.”, a declarat multipla campioană europeană cu barca de 8+1, care a vorbit mai apoi și despre șansele la medalii: ”Noi încercăm să facem la Tokyo cele mai bune curse ale noastre. Iar o clasare pe podium ar fi încununarea tuturor viselor, a antrenamentelor şi a muncii depuse în ultimii patru ... de fapt, cinci ani. Însă acest ultim an de pandemie noi am încercat să îl luăm ca pe un plus în pregătire, ne-a unit, Considerăm că am avut încă un an în aceeaşi echipă. Aşadar pentru noi a fost un avantaj”.
Ca majoritatea sportivilor prezenți la Tokyo, și Mădălina Bereș resimte presiunea restricțiilor impuse pe perioada șederii acolo ca urmare a pandemiei. ”Japonezii sunt foarte stricţi pentru că au impus şi acele două săptămâni de izolare de dinainte de a ajunge la Tokyo. Pe timpul Jocurilor suntem obligaţi să facem nenumărate teste COVID-19. Este într-adevăr un stres în plus, dacă pot să îi spun aşa, dar dată fiind miza importantă cred că ne vom putea mobiliza şi vom reuşi să ducem la bun sfârşit ceea ce ne-am propus”, a spus dinamovista, care regretă, totodată, și faptul că întrecerile se vor desfășura fără spectatori. ”Ţin minte că în 2016 la Rio am fost prezentă la închiderea Jocurilor şi a fost o atmosferă absolut senzaţională. Mi-a rămas întipărită în minte. Sigur că se va simţi absenţa spectatorilor, dar nu ne rămâne decât să ne concentrăm mai mult asupra concursului”, a spus ea pentru agerpres.ro.
Născută la Iași, în 3 iulie 1993, Mădălina Bereș este veterană a lotului olimpic de canotaj. În 2016, la Rio de Janeiro, ea a făcut parte din barca de 8+1 a României care a cucerit medalia de bronz după o revenire de senzație în a doua jumătate a cursei. De asemenea, Mădălina are în palmares un tilul mondial și șase europene.
Concursul olimpic de canotaj de la Tokyo va debuta vineri, 23 iulie, chiar înainte de Ceremonia de Deschidere. În istoria competiției, România a cucerit 38 de medalii olimpice la acest sport, dintre care 19 au fost de aur. De altfel, canotajul ocupă locul 2 după gimnastică în ceea ce privește aportul la medalii pentru România. În plus, cu 8 medalii dintre care 5 de aur, Elisabeta Lipă se află pe locul 2 în topul celor mai medaliați sportivi români la JO, după Nadia Comăneci (9 medalii / 5 de aur).
La JO de la Tokyo, canotajul românesc este reprezentat de 36 de sportivi, după cum urmează: patru rame masculin (Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari), dublu vâsle feminin - categorie uşoară (Ionela Livia Cozmiuc, Gianina Elena Beleagă)), patru rame feminin (Mădălina Hegheş, Roxana Iuliana Anghel, Elena Logofătu, Cristina Georgiana Popescu), dublu vâsle masculin (Ioan Prundeanu, Marian Florian Enache), dublu vâsle feminin (Nicoleta Ancuţa Bodnar, Simona Geanina Radiş), dublu rame feminin (Iuliana Buhuş, Adriana Ailincăi), dublu rame masculin (Marius Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosă), 8+1 feminin (Maria Magdalena Rusu, Viviana Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Daniela Druncea), 8+1 masculin (Alexandru Petrişor Chioseaua, Florin Sorin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu Vasile Bejan, Vlad Dragoş Aicoboae, Constantin Adam, Florin Nicolae Arteni Fîntînariu, Ciprian Huc, Adrian Petre Muntean). Rezerve vor fi Elena Iuliana Mihai, Alexandru Cosmin Macovei
Antrenori: Dorin Alupei, Antonio Colamonici, Vasile Ionel Măstăcan, Bogdan Liviu Codrici, Marius Bacaoanu Aanei, Ciprian Atomei
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu