Wikipedia

Rezultatele căutării

vineri, 23 iulie 2021

JO TOKYO 2020: La scrimă, Iulian Teodosiu are un culoar complicat. Ana Maria Popescu Brânză stă în primul tur

Situația de la box, unde Claudia Nechita are liber în „16”-imile de finală, iar Cosmin Gîrleanu va lupta cu un adversar incomod, se repetă, oarecum, și la scrimă. În sensul că spadasina Ana Maria Popescu Brânză e calificată direct în „optimi”, iar sabrerul Iulian Teodosiu nu are un culoar prea ușor spre faza finală. Românii vor intra în concurs în noaptea de vineri, 23 iulie spre sâmbătă, 24 iulie, în jurul orei 3.30 (ora României). JO sunt transmise la TVR, Eurosport și Radio România Actualități. 

Aflată în postura singurului campion olimpic în exercițiu din delegația României, stelista Ana Maria Popescu Brânză abordează întrecerea olimpică de la Tokyo din postura de lider mondial la spadă. Ea nu va lupta în „16”-imile de finală, însă mai departe poate da peste sportive din... Coreea de Sud. Ceea ce îi va aminti, fără mare plăcere, de episodul Londra 2012. În optimile de finală, „Brânzici” o va înfrunta pe câștigătoarea disputei Song Se-ra (Coreea de Sud) - Katharine Holmes (SUA). Iar mai departe, în „sferturi”, va avea o adversară dintre următoarele sportive: Kang Young-mi (Coreea de Sud), Nozomi Sato (Japonia), Julia Beljajeva (Estonia) și Caroline Vitalis (Franța). 

La sabie masculin, Iulian Teodosiu (26 de ani) a fost repartizat pe un sfert de tablou cu numărul 3 unde se află scrimeri valoroși. Dinamovistul va încrucișa armele, în „16”-imilde de finală cu Sherzod Mamutov (Uzbekistan). Apoi, în caz de succes, Iulian îl va întâlni pe italianul Luca Curatoli, multiplu medaliat la CM și CE. 

Pe aceeași parte a tabloului se mai află italienii Enrico Berre și Luigi Samele, tunisianul fares Ferjani, chinezul Xu Yingming și francezul Bolade Apithy.

Iulian Teodosiu va intra în concurs sâmbătă, 24 iulie, în jurul orei 3.30 (ora României), iar Ana Maria Popescu Brânză va lupta mult mai târziu. 

Medaliile olimpice cucerite de România la scrimă

Scrimă

Aur Argint Bronz Total

4 aur 5 argint 7 bronz 16 total

Aur - Mexic 1968: Ion Drîmbă (floretă)

Aur - Atlanta 1996: Laura Badea (floretă)

Aur - Sydney 2000: Mihai Covaliu (sabie)

Aur - Rio 2016: Echipa feminină de spadă (Ana Maria Popescu Brânză, Simona Gherman, Simona Pop, Loredana Dinu)

2 feminin / 2 masculin

Argint - Melbourne, 1956: Olga Szabo-Orban (floretă)

Argint - Los Angeles 1984: Aurora Dan, Rozalia Oros, Elisabeta Tufan-Guzganu, Monika Weber, Marcela Zsak (floretă echipe)

Argint - Atlanta 1996: Laura Badea, Roxana Scarlat, Reka Szabo (floretă echipe)

Argint - Beijing 2008: Ana Maria Brânză (floretă)

Argint - Londra 2012: Rareș Dumitrescu, Tiberiu Dolniceanu, Florin Zalomir, Alexandru Sirițeanu (sabie echipe)

4 feminin / 1 masculin

Bronz - Roma 1960: Maria Vicol (floretă)

Bronz - Mexic 1968: Ileana Gyulai-Drîmbă, Ana Pascu-Ene-Dersidan, Ecaterina Stahl-Iencic, Olga Szabo-Orban, Maria Vicol (floretă echipe)

Bronz - Munchen 1972: Ileana Gyulai-Drîmbă, Ana Pascu-Ene-Dersidan, Ecaterina Stahl-Iencic, Olga Szabo-Orban (floretă echipe)

Bronz - Montreal 1976: Alexandru Nilcă, Ioan Pop, Dan Irimiciuc, Corneliu Marin, Marin Mustață (sabie echipe)

Bronz - Los Angeles 1984: Alexandru Chiculiță, Ioan Pop, Corneliu Marin, Marin Mustață, Vilmos Szabo (sabie echipe)

Bronz - Barcelona 1992: Laura Badea, Roxana Daniela Dumitrescu, Claudia Laura Grigorescu, Reka Szabo (floretă echipe)

Bronz - Beijing 2008: Mihai Covaliu (sabie)

4 feminin / 3 masculin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...