Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 20 ianuarie 2022

TENIS / AUSTRALIAN OPEN: Emma Răducanu a fost eliminată și a ratat posibilul duel cu Simona Halep

Ocupantă a locului 18 în clasamentul mondial, cap de serie cu numărul 17, Emma Răducanu (19 ani) a ratat calificarea în turul al treilea la Australian Open, implicit un posibil meci cu Simona Halep. Englezoaica a acuzat dureri la mâna dreaptă.

Răducanu a pierdut (4-6, 6-4, 3-6) în fața lui Danka Kovinic (27 de ani) din Muntenegru, locul 98 WTA. Cu toate că a acuzat probleme medicale, Răducanu a făcut un meci bun pe ”Margaret Court” Arena. Ea și-a dominat adversara în unele momente. Din nefericire, în decisiv, Răducanu a cedat fizic şi i-a permis sportivei din Muntenegru să ajungă pentru prima dată în cariera ei în turul 3 la un turneu de grand slam.

Emma Răducanu a început meciul în forță şi a condus cu 3-0, după două break-uri. La 3-2, englezoaica a solicitat un time-out medical pentru o rană la palma dreaptă. Mai experimentată, jucătoarea din Muntenegru a profitat și a reuşit să întoarcă scorul în favoarea ei (3-5). Kovinic a servit pentru set, dar Răducanu a obţinut break-ul. Totuși, muntenegreanca a câştigat până la urmă primul set (6-4), după 45 de minute de joc.

În actul următor, Răducanu s-a detașat la 4-2, însă Kovinici a egalat la 4. Totuși, britanica s-a impus cu 6-4, după o oră şi 44 de minute. În „decisiv”, Kovinic a fost mult mai pragmatic și s-a impus cu 6-3. 

În turul 3, Kovinic o va înfrunta pe învingătoarea meciului dintre Simona Halep (15 WTA şi cap de serie numărul 14) și brazilianca Beatriz Haddad Maia (83 WTA).

Pentru calificarea în turul 3, jucătoarea din Muntenegru va obține 221.000 de dolari australieni (140.000 de euro) şi 130 de puncte WTA. Pentru prezența în turul 2, Emma Răducanu va fi recompensată cu 154.000 de dolari australieni (97.210 euro) şi cu 70 de puncte WTA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...