Wikipedia

Rezultatele căutării

marți, 25 ianuarie 2022

FOTBAL / CAN 2022: Opt oameni au murit după ce suporterii s-au călcat în picioare la intrarea pe stadionul din Yaounde

Programat în optimile de finală ale Cupei Africii pe Națiuni, meciul dintre selecționata Insulelor Comore și Camerun a fost precedat de o tragedie. Cel puţin opt persoane au murit şi alte zeci au fost rănite în urma unei busculade produsă la intrarea pe stadion.

Potrivit imaginilor, mii de persoane au încercat să intre pe arena ”Paul Biya” din Yaounde, una cu o capacitate de 60.000 de locuri, dar care a putut primi spectatori doar în proporţie de 80% pentru a se respecta restricțiile de pe timp de pandemie. Printre morţi se numără și un copil, potrivit unui raport al Ministerului Sănătăţii, obţinut de agenţia de presă AFP. Un alt raport susţine că mai mulţi copii şi-au pierdut cunoştinţa. Potrivit mai multor oficiali, 50.000 de persoane au încercat să intre la acest meci.

Jurnalista Leocadia Bongben a declarat că a observat multă agitaţie într-una din zonele pentru fani din afara stadionului. "Oamenii au început să strige. După un minut a venit o ambulanţă pe stadion, dar când am ajuns la locul respectiv, poliţia nu ne-a lăsat să ne apropiem", a spus jurnalista, care susţine că a primit o listă cu opt oameni care şi-au pierdut viaţa.

Într-un comunicat de presă, Confederaţia Africană de Fotbal (CAF) a anunţat că "investighează situaţia şi încearcă să aibă mai multe detalii despre ceea ce s-a întâmplat”. Secretarul general al confederaţiei a fost trimis la spital pentru a vedea care este starea victimelor. În timpul meciului s-au auzit sirenele ambulanţelor care recuperau răniţii pentru a-i aduce la spitalele din zonă.

Camerun a câştigat cu 2-1 meciul cu Insulele Comore şi s-a calificat în sferturile de finală, fază în care va înfrunta pe Gambia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...