Wikipedia

Rezultatele căutării

luni, 31 ianuarie 2022

TENIS / AUSTRALIAN OPEN 2022: Medvedev și Tsitsipas au fost amendați după semifinală

Cea de-a doua semifinală a ediției 2022 a turneului de grand slem de la Melbourne s-a încheiat cu victoria lui Daniil Medvedev. Rusul l-a depășit pe Stefanos Tsitsipas şi s-a calificat în finală la Australian Open, unde îl va întâlni pe Rafael Nadal. Acesta a fost amendat cu 12.000 de dolari.   

Aflat pe locul 2 mondial, rusul s-a impus cu 7-6/5, 4-6, 6-4, 6-1 după două ore ?i 30 de minute de joc. Acesta atinge pentru a doua oară consecutiv finala la Melbourne, după ce în 2021 a fost învins de Novak Djokovic.

În setul 2, Daniil Medvedev s-a certat cu arbitrul de scaun şi s-a plâns de comportamentul tatălui lui Tsitsipas, Apostolos. "Omule, eşti nebun? Şi tatăl lui poate vorbi la orice punct? Omule, esti prost? Tatăl lui poate vorbi la orice punct! Ai de gând să-mi răspunzi la întrebare? Doamne, eşti atât de rău! Uită-te la mine! Vorbesc cu tine! Cum poţi fi atât de rău în semifinalele unui turneu de grand slam?”.

Mai apoi, lui Medvedev i-au fost aplicate, de fapt, două amenzi: una de 4.000 de dolari (3.500 euro) pentru "conduită antisportivă" şi a doua de 8.000 dolari (7.000 euro) pentru "obscenitate". Medvedev şi-a cerut scuze şi a explicat apoi că a fost agasat de faptul că tatăl lui Tsitsipas vorbea mult în timpul meciului. Pe de altă parte, și grecul Tsitsipas a fost amendat cu 5.000 de dolari (4.500 de euro) pentru coaching.

Medvedev are un singur titlu de mare șlem în palmares, cel cucerit anul trecut, la US Open, unde l-a învins pe Djokovic și l-a împiedicat să devină primul jucător din istorie cu 21 de trofee în turneele majore. Rusul a mai disputat finala US Open 2019 și pe aceea de la Australian Open 2021. El are 13 titluri în circuitul ATP.

Daniil Medvedev a câștigat 19.885.705 de dolari din tenis.

În finala de duminică dimineața (în jurul orei 10.00 în România), rusul va evolua contra spaniolului Rafael Nadal, favorit numărul 6.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...