Wikipedia

Rezultatele căutării

miercuri, 26 ianuarie 2022

BASCHET: Victorie mare pentru ”U” Cluj în Liga Campionilor

Calificată în premieră în grupele Basketball Champions League, echipa masculină din orașul transilvan s-a impus cu 79-73 (43-41) pe terenul lui Unicaja Malaga. Adică în fief-ul unei reprezentante a Spaniei, țara cu cel mai valoros baschet din Europa, în acest moment. 

Programată în prima etapă din Top 16, în Grupa K, confruntarea i-a avut în prim-plan, în atac, pe Alonso, care a înscris 17 puncte pentru gazde, respectiv pe Stewart, care a dat 26în contul lui U BT Cluj. Este de subliniat că formația clujeană s-a deplasat în Spania fără antrenorul secund Milorad Perovic şi managerul Dorin Pintea, amândoi fiind depistaţi pozitivi cu COVID-19. ”U” va juca următoarea partidă din grupă în 1 februarie, pe teren propriu, cu învingătoarea duelului Hapoel Ierusalim - BC Prometey, cele două formaţii urmând a juca în această seară meciul decisiv pentru calificarea în grupa K (Hapoel a câștigat turul cu 95-70, iar Prometey cu 82-79 returul). A patra echipă din grupa K este Filou Oostende (Belgia). Campioana României s-a calificat în ”optimile” Ligii Campionilor după ce a câştigat turneul preliminar din septembrie, la Peristeri, iar apoi şi grupa preliminară G, cu cinci victorii şi o înfrângere. Din faza optimilor de finală, primele două clasate din cele patru grupe se vor califica în sferturile de finală, iar câştigătoarele din această fază vor ajunge la Final Four-ul din luna mai. 

Rezultatele clujenilor în Liga Campionilor:

106-97 cu Salon Vilpas (Finlanda)

84-74 cu Peristeri (Grecia)

77-64 cu Fribourg Olympic (Elveția)

106-101 și 68-78 cu Hapoel Holon (Israel)

66-60 și 103-101 cu Darușșafaka Tekfen (Turcia)

104-94 și 76-71 cu Happy Casa Brindisi (Italia)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...