Wikipedia

Rezultatele căutării

miercuri, 19 ianuarie 2022

TENIS: ATP a anunțat jucătorii că nu mai pot juca nevaccinați în Franța

La puțin timp după ce Novak Djokovic a fost expulzat din Australia, acolo unde i-a fost anulată viza de ședere, Asociația Jucătorilor Profesioniști de Tenis (ATP) a anunțat că din 24 ianuarie participanții la turneele din Franța vor fi nevoiți să prezinte dovada că s-au vaccinat anti-COVID-19.

Decizia a fost luată după ce Adunarea Naţională a Franţei a adoptat proiectul de lege ce transformă paşaportul sanitar în paşaport de vaccinare. Potrivit acesteia, toate persoanele de peste 12 ani vor trebui să facă dovada vaccinării pentru a accede la activităţi recreative, la restaurante şi baruri, târguri şi în transportul public interregional. Un test negativ nu va mai fi suficient, exceptând accesul către instituţiile şi serviciile de sănătate.

ATP a emis un comunicat în care a precizat că „jucătorii de tenis nevaccinați nu vor mai putea participa la turnee organizate în Franța”. Și că decizia e aplicată din 24 ianuarie, când va începe Challenger-ul de la Quimper. 

Potrivit lequipe.fr, există doar un semn de întrebare în privința sportivilor atinși de COVID-19. ATP va consulta Federația Franceză de Tenis pentru a stabili dacă jucătorii care au avut noul coronavirus cu puțin timp înainte de respectivul turneu vor fi autorizați să participe la acesta. 

Așadar, șansele ca Novak Djokovic să participe la Roland Garros sunt foarte mici. Firește, aceasta în cazul în care campionul sârb va refuza sa se vaccineze anti-COVID-19. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...