Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 13 ianuarie 2022

FOTBAL / SUPERCUPA SPANIEI: Real Madrid a obținut a 100-a victorie în confruntările cu FC Barcelona

Disputată la Riad (Arabia Saudită), prima semifinală a Supercupei Spaniei a necesitat prelungiri. Lider autoritar în La Liga, Real Madrid s-a impus cu 3-2 în fața rivalei FC Barcelona. Este succesul cu numărul 100 în El Clasico pentru formația lui Ancelotti.

Real Madrid a condus cu 1-0 și 2-1 grație golurilor marcate de brazilianul Vinicius Junior (min. 24) și francezul Karim Benzema (min. 72). Și e de remarcat faptul că aceștia au marcat împreună 27 de goluri numai în ediția actuală a primei ligi din Spania în timp ce Barcelona a reușit 31... 

Catalanii au izbutit să egaleze în două rânduri, prin olandezul Luuk de Jong (min. 42) şi spaniolul Ansu Fati (min. 83). Astfel că a fost nevoie de două reprize de prelungiri. În care tot Real Madrid s-a dovedit a fi mai eficientă. Introdus în joc finalul reprizei secunde, uruguayanul Fede Valverde a izbutit golul decisiv în minutul 98. Iar madrilenii au obţinut a 100-a victorie în istoria El Clasico. Ei au înregistrat 76 în La Liga, 12 în Copa del Rey, 9 în Supercupa Spaniei și 3 în Liga Campionilor. Fără a mai pune la socoteală alte 4 victorii în meciuri amicale.  

După partida încheiată după miezul nopții, Karim Benzema a mărturisit că această ediție din El Clasico a fost cea mai tensionată la care a participat. „A fost un meci dificil. Barcelona este mereu un adversar foarte puternic, care păstrează balonul. Au jucat bine, dar noi merităm victoria”, a spus căpitanul lui Real Madrid, care a fost completat de antrenorul Carlo Ancelotti: ”Meciul a fost foarte echilibrat. Nicio echipă nu a dominat-o pe cealaltă. (...) Cele trei goluri pe care le-am marcat au fost spectaculoase”. 

De partea cealaltă, antrenorul Barcelonei, Xavi Hernandez, a subliniat că formația lui a fost superioară Realului în numeroase momente ale partidei. „Rezumatul ar fi următorul: din cauza unor erori, cât și a faptului că nu am știut să stopăm contraatacurile lor, am fost nevoiți să ne asumăm riscuri mari, iar ei au profitat. (...) Am două sentimente. Unul negativ, din cauza rezultatului. Celălalt de mândrie pentru jocul nostru”.  

În a doua semifinală, tot la Riad, diseară se înfruntă Atletico Madrid şi Athletic Bilbao. Adică deținătoarele titlului de campioană, respectiv a Cupei Spaniei. Finala este programată duminică, 16 ianuarie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...